beşamel soslu tavuklu karnıbahar

on Salı, Ocak 26, 2010





MALZEMELER (4 kişilik)
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 adet küçük boy haşlanmış karnıbahar
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı  köri
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tavuk gögüslerini julyen doğrayın köri ve biraz tuz atarak harmanlayın.kızgın yağda sulandırmadan kavurun ve tam pişmesini beklemeden ocaktan alın
  • Diğer taraftan beşamel sosumuzu hazırlayalım
  •  2 yemek kaşığı unu yağda kavurun hafif pembeleşince yavaş yavaş sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın kaynayınca tuzunuda serpip fırın tepsisine aldığımız karnıbahar ve tavukların üzerine eşit şekilde yayın
  • önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk kadar pişirin ve fırından çıkarmayı yakın kaşarını ilave edin üstü kızarınca tepsiyi, fırından alın
     KARNIBAHAR KIZARTMASINDAN DAHA HAFİF VE LEZZETLİ OLDU ...AFİYETLE  :)

Rus salatalı börek


MALZEMELER
    • 3 adet yufka
    • 1 kase patates püreli rus salatası
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı galeta unu


  • yufkaları 6 eşit parçaya bölün
  • Rus salatasını geniş tarafına koyup sigara böreği gibi ama kalın olarak sarın (rus salatasında  1 adet haşlanmış patates 2 çorba kaşığı mayonez ve hazır garnitür var)
  • süt ile yumurtayı iyice çırpıp yufkaları önce süte sonra galeta ununa bulayıp kızartın

     AFİYETLE :))))

HAFTASONU KIZARTMA GÜNÜYDÜ

on Pazartesi, Ocak 25, 2010

İÇİNDE GARNİTÜR VE PATATES PÜRESİ OLAN HARİKA Bİ LEZZET...





         Hafta içi rus salatası yapmıştım...Unutmuşuz buzdolabının derinliklerinde :) ne mi yaptım??? yukardaki böreğiiiiiiiiiiiiii :) yufkanın içine sardım ve kızarttıııııııım.. tarifine buradan ulaşabilirsiniz



Buda karnıbahar kızartması :) çok lezzetli ve çıtırçıtır... beşamel soslu tavuklu karnıbaharın tarifi   burada

Mikrodalgada kek



MALZEMELER :

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
  • 1 pk hamur kabartma tozu
  • 1 adet dr. oetker vanilla aroması (bulamazsanız şekerli vanilin)
  • 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI :
  • yumurta ve  şeker iyice çırpılır 
  • süt ,yağ,un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenerek iyice karıştırılır
  • su bardağı kadar beyaz karışımdan ayrılır
  • geri kalana kakao eklenir(eğer koyu olursa süt ilave edebilirsiniz)
  • ben softbowl kalıp kulladım ama mikrodalgada kullandığınız herhangi bir kalıpta olur
  • kakaolu karışımı kabınıza dökün ve üzerine beyaz karışımı dökün
  • mikrodalgada 600 watt 'da 6-8 dk da pişirin :)



 

*KALIPTAKİ HALİ :)
 ÇOK GÜZEL KABARDI :))) TAM 13 DK ALDI ...AFİYETLE :)))

DEVLETŞAH'TAN ELMALI KURABİYE

on Cuma, Ocak 22, 2010



 İLK DEFA ELMALI KURABİYE YAPTIM VE GÜVENDİĞİM BİR İNSANIN TARİFİNİ KULLANDIM:) GERÇEKTEN HARİKA OLDU...

Malzemeler
Hamuru için
İçi için


Hazırlanışı
  1. Hamuru yoğuracağınız kaba, yoğurt, eriyip soğumuş margarin ve sıvıyağı, pudra şekerini ekleyip çırpın.
  2. Kabartma tozu ile elenmiş unu ekleyip hamuru yoğuru yoğurun.
  3. Buzdolabında beklemeye bırakın.
  4. Soyulmuş ve rendelenmiş elmaları, şeker, ceviz ile beraber pişirin.
  5. Pişme işlemi bittikten sonra tarçını ekleyin.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopartarak avucunuzun içinde yuvarlak şekilde açın.
  7. Açılan hamurun içine elmalı harcı koyup kapatın.
  8. Hamurun tamamından küçük toplar yaparak yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin.
  9. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  10. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
Notlar
  • İstenirse top şeklinde değil de yarım ay şeklinde ya da hamur merdane ile açılıp sigara böreği gibi sarılarak da yapılabilir.
  • Ceviz yerine kullanılabilir.

HEDİYE ALEMİNE DALDIK YEMEKLERİ OCAKTA UNUTTUK :)

           yemek bloglarını incelerken hediye vermenin ne kadar popiler olduğunu gördüm :) bende bi kitap hediye ediyim dedim arkadaşlarıma ama maalesef kozmetik olmayınca ilgi çekmiyo sanırım :)


biz yemeklerimize geri dönelim bari ...


YARIŞMA...

on Perşembe, Ocak 21, 2010

ÇOK SEVDİĞİM BİR YEMEK KİTABIM VAR  :))) BENİ SEVEN VE TAKİP EDEN BİR ARKADAŞIMA HEDİYE ETMEK İSTİYORUM


 Ebru Suner Ungan ve Burcu Pinto''nun hazırladığı “Cook Book Style Yemek Kitabı”, ev hanımlarının olduğu kadar çalışan insanların da işine yarayacak kolay, pratik ve yararlı birçok bilgiyi içeriyor. Bu kitap aracılığıyla hem eşinize, çocuklarınıza hem de arkadaşlarınıza Türk ve dünya mutfağından kolayca yapılabilen ve lezzetli birçok yemek ve tatlı üretebileceksiniz.


VEEEEEEEE YARIŞMAYA KATILMAK ÇOK BASİT :) YARIŞMA ÇOĞU BLOGDA DÜZENLENENLER GİBİ OLACAK...ŞARTLAR :

1.Blog izleyicisi olmak;
2.Bloggersa yarışmayı kendi blogunda duyurmak ve yorum kısmına linki eklemek; 

3.Blogla ilgili sevdiği, sevmediği, görmek istediği bir şeyi veya bana sormak istediği bir soruyu yoruma eklemek.
4.YORUM EKLEYENLER ARASINDA YAPILAN ÇEKİLİŞ SONUCU BU KİŞİ BENDEN HATIRA BİR KİTAP KAZANACAK :)


ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

KAYSERİ YAĞLAMASI (SOYA KIYMALI)

 EŞİM ET YEMEDİĞİNDEN BU YEMEĞİ SOYA KIYMASI İLE DENEDİM VE SÜPER OLDU


MALZEMELER (4 kişilik)

    • 6 adet uno lavaş
    • 1 çay bardağı soya kıyması
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 adet domates
    • 1 küçük diş sarımsak
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • tuz
    • karabiber
    • kimyon
    • üzerine sarımsaklı yoğurt
  • 10 dk önceden soya kıymalarını 1 çay bardağı sıcak su ile dinlendirelim
  • Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağı koyduğumuz tencerede kavuralım
  • Salçalarıda ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım
  • Domatesi rendeleyip tencereye ilave edelim suyunu çekene kadar kavuralım
  • Soya kıyması ve baharatlarıda koyup 1 dk kavurduktan sonra tencereyi ateşten alıp maydanozlarıda ilave edelim
     Böylelikle iç harcımız hazır...
  • Lavaşlarımızı teflon bir tavada ısıtıp lahmacun gibi içi lavaşların üzerine dağıtalım ve rula yapıp ikiye keselim
  • Aslında lahmacunlar üstüste konmalı ama çok ıslak oluyor diye ben rulo yapıp kesiyorum
  • Servis tabağına aldığımız yağlamaların yarısına kadar sarımsaklı yoğurt dökelim.
     Resim en kısa zamanda eklenecek ....AFİYETLE:)))

Yoğurtlu kırmızı turp ve kabak

MALZEMELER

    • 1 adet orta boy turp (ya da kabak)
    • 2 su bardağı yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz 


  • Kabaktan yada turptan yapmak size kalmış ama ben genelde kabaktan yapıyorum...
  • Kabakları irice rendeleyin ve sarımsaklı yoğurt yapıp içine karıştırın işte bu kadar basit...

     KABAK TÜKETMEYEN BİR ÇOCUĞUNUZ VARSA BUNA BAYILACAKTIR :))) KABAK OLDUĞUNU ANLAMIYOLAR ÇÜNKÜ CACIK SANIP YİYORLAR AFİYETLE :))))

Tavuk haşlama





MALZEMELER (6 kişilik)
    • 1 adet haşlamalık parçlanmış tavuk
    • 3 adet havuç
    • 4 adet orta boy patates
    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 tutam tane karabiber
    • 2 yemek kaşığı tuz
    • 1 küçük diş sarımsak
    • 1 litre kaynamış su
  • Bütün malzemeleri soyup büyük bir tencerenin içine koyun
  • patates ve havuçları küp küp doğrayın ama küçük olmasın iri olsun...
  • kaynamış suyu ilave edin 
  • havuçlar ve patatesler yumuşayana kadar kaynatın

     BASİT VE LEZİZ Bİ YEMEK...BEN SADE PİLAV YAPIYORUM YANINA...  VE PİLAVIDA KAYNAMIŞ TAVUKLARIMIN SUYUNDAN YAPIYORUM HEM SEBZELERİN  TADIDA PİLAVA LEZZET KATIYOR....AFİYETLE:)))

Kremalı poğaça

on Pazartesi, Ocak 18, 2010


MALZEMELER
    • 1 kutu krema
    • 1 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 pk yaş maya
    • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
    • 1/2 bardağı zeytinyağı
    • 1/2 çay bardağı çörekotu
    • 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
    • Sinangil Un
  • Mayayı çok az bir sütle eritin
  • zeytin ve çörek otu hariç bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamur kendinin iki katı olana kadar ılık bir ortamda bekletin
  • Kabaran hamuru tekrar yoğurun
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine zeytin koyup küçük bezeler oluşturun
  • Zeytinli poaçaları yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dk daha bekleyin
  • Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürüp çörek otunu serpin... 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün
  • Üstleri kızarınca olmuş demektir :)
       BEN YAĞ KOYMAYI UNUTTUM :) SİZ UNUTMAYIN...AFİYETLE:)))

Soya kıymalı patates dolması

on Pazar, Ocak 17, 2010


MALZEMELER (4 kişilik)
    • 8 adet orta boy patates
    • 1 çay bardağı soya kıyması
    • 1 orta boy soğan
    • 1/2 çay bardağı pirinç
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı pul biber
    • 1/2 çay kaşığı kimyon
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 tutatm dereotu
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Soya kıymasını 1 çay bardağı sıcak suyla 10 dk kadar dinlendirin
  • Doğrayıcıdan geçirilmiş soğanı dereotunu ve maydanozu  soya kıymasına ekleyin
  • pirinci ,salçayı ve baharatlarını karıştırıp yoğurun
  • Patatesleri soyup içlerini oyun 
  • Hazırladığımız soya kıymalı harcı patateslere doldurun
  • derin bi tencereye patatesleri dizin ve üstünü geçmeyecek kadar sıcak su doldurun 
  • zeytinyağınıda üzerine gezdirip kısık ateşte pişirin
     İNANIN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR...AFİYETLE:)))

Tavuklu Sulu Köfte

 HEP TAVUK HEP TAVUK DEMEYİN :)))) EŞİNİZ ET YEMİYOR İSE TAVUKLU YEMEKLER YAPMAMIZ NORMAL DEMİ:)


MALZEMELER (4 kişilik)

    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 adet yumurta
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 adet küçük soğan
    • 1 küçük diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı un
    • tuz
    • karabiber
    • kimyon
    • nane
  • Doğrayıcınız var ise tavuk göğsünü,yumurtayı,maydanozu,ince bulguru,soğanı,sarımsağı tuz karabiber ve kimyonu hep birlikte içine atın ve incelene kadar çekin...
  • karışımı bir kaba alıp tekrar yoğurun ellerinize yapışacaktır :) bu normal...
  • ellerinizi suya batırarak minik topcuklar yapın (fındıktan iri olsun)
  • yayvan bi kabada unu döküp topcukları bunun içine atın...hem unlanıp birbirine yapışmaz hemde suyuna yoğunluk verir (eğer yemek için fazla geldiyse buzlukta uzun süre muhafaza edersiniz)
  • bir taraftan tenceremize az bir yağ koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun sonra 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin
  • salçalı suyumuz kaynarken minik tavuklu köfteleri içine atın ve kısık ateşte 10 dk kadar pişirin
  • Tencerenin altını kapattıktan sonra naneyi serpin ve servis yapın

     MİNİK TAVUK KÖFTELERİNİZİ FAZLADAN YAPARSANIZ BUZLUKTA HAZIR BİR YEMEĞİNİZ OLUR ....AFİYETLE:)))

Cevizli ve Mayonezli tavuk


MALZEMELER (4 kişilik)
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı mayonez
    • 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tavuk gögüslerini  mikrodalga poşetiniz varsa onun içine yoksa bir fırın poşetine koyup 900 w'da 6 dk kadar pişirin ve soğumaya bırakın
  • Bir kaba mayonez ,yoğurt ,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu koyun iyice karıştırın
  • Tavukları kuşbaşından daha küçük doğrayın ve sosun içine karıştırın
  • Cevizleride karışıma ilave edin
  • servis tabağına aldığınız soslu tavuklarınızın üzerine yağda kızdırılmış pulbiberinizi dökün...
     10 DAKİKAMIZI BİLE ALMADI DEMİ...TAVUK SUYU İÇİN HAŞLADIĞIM TAVUK PARÇALARINI BÖYLE DEĞERLENDİRİYORUM... AFİYETLE  :)

Mikrodalgada zeytinyağlı barbunya


MALZEMELER (4 kişilik)
    • 2 su bardağı barbunya
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 adet orta boy patates
    • 4 adet arpacık soğan
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • tuz
    • şeker
    • maydanoz
    • zeytin yağı
   
  • patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın 
  • bir gece önceden kaynatılıp suyun içinde beklemeye bırakılan barbunyaları yıkayıp ağzı kapaklı bir mikrodalga kabına alın 
  • patates ve havucu da ilave edin
  • Arpacık soğanları da soyun ve tümce atın
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığından az şekeri üzerine ilave edin.(şeker koymuyorum ben :)  tercihe kalmış)
  • 3 bardak kaynamış suyu üzerine koyun...1 bardak sudada salçaları eritip kabın içine boşaltın kabın ağzını kapatın
  • mikrodalgada 900 w. da 20 dk pişirin.fırından çıkarınca arpacık soğanları da içinden çıkarıp soğumaya bırakın
  • soğuyan barbunyaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını gezdirin ve bir tutam maydonazla süsleyin
     Kuru fasulye ve nahutu da deneye bilirsiniz aynı yöntemle gayet lezzetli oluyor...yalnız onları önceden soğanla kavurup mikrodalgaya atmak lazım

    DÜDÜKLÜ TENCERELERDE UĞRAŞMAYA GEREK KALMADI DEMİ...AFİYETLE :)

Mikrodalgada kremalı patates

on Cumartesi, Ocak 16, 2010

MALZEMELER (4 kişilik)

    • 4 adet orta boy patates
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 kutu süt kreması
    • tuz
    • karabiber
      Tavuk ve et yemeklerinin yanında...
  • patatesleri soyup küp küp doğrayın (ben böyle daha çok seviyorum :) sunumu ve yemesi kolay oluyo) 
  • tuz ve karabiberi üzerine ilave edip ovun
  • Tuz ve karabiberle bütünleşmiş patatesleri mikrodalgaya uyumlu bir kaba alın
  • Sütle kremayı birbirine karıştırıp patateslerin üzerine dökün
  • mikrodalgada 900 w. da 10 dk pişirin. Bazen inatçı patateslere denk gelebiliyorum 15 dk'ya uzuyo bu zaman :))))
    AFİYETLE EFENDİM :)

Soğanlı mantarlı tavuk parçaları

      MALZEMELER (2 kişilk)
    • 4 adet ızgaralık hazırlanmış tavuk butu
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 5 adet büyük mantar
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1 yemek kaşığı tavuk harcı
    • kekik
    • tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
      Çok pratik ve 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir yemek...
  • tavuk etlerini kuşbaşı kemiklerinden ayırıp kuşbaşı hale getirin ( daha yumuşak bir yemesi olduğu  için but etini tercih ediyorum tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz tabiki) geniş bir kaba alın
  • soğanları da uzun uzun kalacak şekilde ince ince dilimleyin 
  • mantarları önceden limonlu bir suda kararması için bekletin onlarıda dilimleyin
  • Tavukları aldığımız geniş kaba soğanları ve mantarları alıp geriye kalan malzemelerin hepsini karıştırın
  • kısık ateşte yağsız teflon tavalaya atın ve tavuklar suyunu salana kadar  soteleyin
  • suyunu çekerçekmezde ocaktan alın...Afiyet olsun
BEN BU YEMEĞİ TOST MAKİNESİNDE YAPIYORUM ASLINDA :) YUMUŞACIK VE BAHARATLI BİR LEZZET...DÜRÜM ARASINDA YANINDA KREMALI PATATESLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ