DİYETTE 3. AYI BİTİRDİM ...

on Çarşamba, Mayıs 12, 2010



EVEEEEEEEEEEET 3 AY BİTTİ VEEEE 10 KİLO GİTTİ :))) ÇOK SAĞLIKLIYIM VE MUTLUYUM...DOĞRU BESLENME TEKNİKLERİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM DEĞİŞTİ.ESKİ KIYAFETLERİMİ GİYEBİLİYORUM :) TABİ DAHA HEDEFE ULAŞMADIM AMA AZ KALDI :)

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER
* 10 tane enginar
* 2 orta boy patates
* 2 havuç
* 10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
* 1-2tane kesme şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağ
 
* dere otu
YAPILIŞI
Zaten limonlu suyun içinde olan enginarların kenarları temizlenir. Havuç, patates, soğan küçük küçük doğranır, 1 çay bardağı bezelye ile tencereye koyulur ve üstünden aşana kadar su doldurulur. Yeterince tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kaynatılır.
Ayıklanan enginarlar limonlu sudan çıkarılıp yıkanır. Tencerede kaynayan malzemenin içine atılır. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir (suyunu çekip yağına inmeli). Tencerede soğuduktan sonra, enginarlar parçalanmadan tabağa alınır. Kalan malzeme enginarlara taksim edilir. Üzeri dere otu ile süslenip afiyetle YENİR :)