PATATES VE BEZELYELİ BÖREK

on Perşembe, Eylül 30, 2010

MALZEMELER:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı garnitür
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet yufka
  • tuz 
  • karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
YAPILIŞI :
  1. patates,garnitür ve mayonezimizi karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz
  2. Yufkalara sürmek içinde  yoğurt ,süt ve yumurtayı karıştırıyoruz
  3. Yufkalarımızı 4 eşit parçaya kesiyoruz (sigara böreğinde 8 e bölüyoruz ya bunda 4 e bölüyoruz)
  4. Böldüğümüz yufkaların herbirine yoğurtlu harcı komple sürüp üzerine iç harcımızı koyuyoruz sigara böreğinde olduğu gibi sarıyoruz ama kenarlarını kıvırmadan sadece rulo yapıyoruz
  5. Kol böreği dizer gibi sarmal bir şekilde tepsiye diziyoruz 6 parça yufka dizildikten sonra 2 kat sırası dizilir ve 200 drece fırında üzeri kızarana dek pişirilir 

ÇOK HAFİF BİR BÖREK OLUYOR VE 2 KATLI OLDUĞU İÇİNDE GÖZ DOYURUYOR :)AFİYETLE...

beşamel soslu fırında karnıbahar





MALZEMELER:

YAPILIŞI :
  1. haşlanmış karnıbaharları borcama aldım üzerine yalancı beyti kebabının iç harcından döktüm ve bir domates doğradım ...tuzu karabiberide ilave edip konveksiyon fırında 200 derecede 10 dk kadar pişirdim
  2. Mikradalgada 900 wattda 1 dk tereyağı erittim içine unu koyup  900 wattda tekrar 1 dk tuttum aradakapatıp karıştırdım tekrar 1 dk daha tutup üzerine sütümü ilave ettim... 900 watta 2 dk tuttum (arada durdurup blenderla karıştırdım) tuzumuda ilave ettim
  3. karnıbaharlarımın üzerine beşamel sosumu döküp 200 derecede 5 dk kadar daha pişirdim...sonra kaşarımı serpip 2 dk daha pişirdim :)




UMARIM BEĞENİRSİNİZ :) AFİYETLE...

SOYA FASULYELİ KUSKUS PİLAVI

on Pazartesi, Eylül 20, 2010

 
 
 
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı KUSKUS
  • 100 gr  İGLO soya fasulyesi
  • 2 su bardağı su
  • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 1yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon
  • karabiber
  •  nane
YAPILIŞI:


  1. Soğanları ve sarımsakları yağda biraz çevirip salçamızı ekliyoruz ve kokusu çıkınca KUSKUSUMUZU ekliyoruz...
  2. Soya fasulyelerini de ilave edip kaynamış suyumuzu döküyoruz üzerlerine...Tavuk bulyon tercihe kalmış ben tavuk suyunu tercih ediyorum genelde...tencerenin altını kısıp kuskuslar suyu çekene kadar kapağı kapalı bir vaziyette pişiriyoruz... :) AFİYETLE...

UYDURUK BÖREK

 Dolabı bir açtım annemin köyden getirdiği yufka kurumuş :((( ıslatsamda adam olmayacaktı :) ozaman şimşekler çaktı :) hadi bakalım napmışız...

 
 
 
 
MALZEMELER

  • 1 adet KURUMUŞ ÇORUM YUFKASI :)
  • 1 büyük boy patates(haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zeytin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 150 gr labne (evde kalan herhangi bir peynirde olur :))
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • maydanoz
  • dereotu
  • kimyon 
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
  •  
YAPILIŞI:
  1. bütüüüüüüüüün malzemeyi karıştırdık ve silikon bir kabı yağlayıp koyduk içine
  2. Ben konveksiyon fırında yaptım 10 dk bir tarafını 10 dk diğer tarafını kızarttım ama biraz zor oldu çevirmek aklınızda olsun :)
HEM MALZEME DEĞERLENDİRDİK HEMDE güzel bir börek oldu  :) AFİYETLE...

YALANCI BEYTİ KEBABI

 
 
 
 
MALZEMELER (4 kişilk)

  • 1 adet Tavuk göğsü
  • 4 adet lavaş
  • 1 büyük boy domates(rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • maydanoz
  • pul biber
  • karabiber
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz tavuk gögsünü ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz
  2. domatesleri de ilave edip 10 dk kadar pişiriyoruz...Tencerenin altını kapatıp maydanoz ve diğer   baharatlarıda koyup karıştırıyoruz
  3. lavaşları tavada arkalı önlü ısıtıp lahmacun gibi harcı yayıyoruz ve sıkıca dürüm yapıyoruz  2 parmak kalınlığında kesip güzelce tabağımıza diziyoruuuuuuuuuz :)
SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS YAPIN BİDEEEEEE ÜZERİNE HAFİFTEN TEREYAĞLI BİR SOS YAPARSANIZ DAHA KEYİFLİ OLUYO... :) AFİYETLE...