YOĞURT SOSLU SOYA KIYMALI VE PAZILI BÖREK

on Salı, Ekim 26, 2010

MALZEMELER :(2 KİŞİLİK)

  • 1 yufka
  • 1 çay bardağı soya kıyması
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yaprak pazı( haşlanmış)
  • tuz 
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • sarımsaklı yoğurt
  • Nane 
  • zeytinyağı
YAPILIŞI :
  1. Soya kıymasını 1 çay bardağı sıcak suyla 10 dk dinlendiriyoruz
  2. soğanı ve sarımsağı doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurup üzerine haşlanmış ve paralanmış pazılarımızı koyuyoruz
  3. Baharatlarımızı da atıp altını kapatıyoruz
  4. üzerine soya kıymamızı ilave ediyoruz içimiz hazır...
  5. yufkalarımızı 6 üçgen oluşcak şekilde kesiyoruz iç malzemerlini kayup sigara böreğinden daha kalın sarıyoruz
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişriyoruz (üzerine bişey sürmeyin)
  7. soğuduktan sonra 2 parmak kalınlığında dilip bir tabağa alıyoruz 
  8. üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve yağda kızdırdığımız naneyi cooooooooooos sss döküyoruz :)

AFİYETLE :)

SOYA KIYMALI MANTI


Merhabaaaaaaaaa :) kim sevmez mantıyı demi???
Ben de çok seviyorum ve eşim et yemediği için alternatif bir iç düşündüm soya kıymalı...aslında marketlerde satılıyo ama güvenipte alamıyorum ...Hadi hemen yapalım :)tabi ben iki kişilik yaptığımdan malzemeleri az

MALZEMELER :
  • Hamuru için :
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ılık su 
  • İç malzemesi :
  • 1 çay bardağı soya kıyması
  • 1 orta boy kurusoğan
  • kimyon
  • tuz
  • karabiber
  • sosu için :
  •  1yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • zeytinyağı (tereyağ kullanabilirsiniz)
  • 1 lt. kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • tercihen üzerine sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI :
  1. Hamur malzemelerimizin  hepsini karıştırıp (ılık suyu kontrollü koyalım) ele yapışmayacak hafif sert bir hamur yoğuralım diğer malzemeri hazırlarken dinlenmeye bırakalım
  2. Soya kıymamızı sıcak suda ıslatıp suyunu çekince soğanları çok minik üzerine doğrayalım ve baharatlarımızı koyup hamurumuzu açmaya başlayalım :)
  3. Ben iki beze halinde açıp kare kare kesip malzemelerimi koyup mantılarımı kapattım :) (benim tezgah küçük)
  4. bir tencereye yağımızı koyup salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve üzerine kaynamış suyumuzu ilave edip 1 taşım kaynatıyoruz
  5. Büktüğümüz mantıları kaynayan suyumuza atıp pişene kadar kaynatalım altını kapatıp üzerine 1 su bardağındana az soğuk su döküp erimemesini sağlayalım (annem öyle yapardı )
  6. Sosuyla birlikte üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapalım 
BENCE KIYMALIDAN ÇOK BİR FARKI YOK :) AFİYETLE...

KREMALI VE BEZELYELİ TAVUK


 Herkese hayırlı günler diliyorum arkadaşlar...İşlerim biraz skıntılı gidiyor bu sıra...O yüzden mideme vurdu gastrit azdı maalesef :(  Çok kötü bir ağrı ...Size güzel yemeklerimin tariflerini verirken ben bir süre ıspanak ,pazı brokoli gibi  haşlanmış sebze yemeyi düşünüyorum :) Sağlıklı günler...


MALZEMELER :
  • 1 adet tavuk gögsü
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • tuz 
  • karabiber
YAPILIŞI:
  1. Soğanları enine ikiye bölüp halka halka doğrayalım
  2. sarımsakları da küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyelim ...soğanlar hafif pembeleşince julyen doğradığımız tavukları da ilave edip tavuklar ren değiştirene kadar kavuralım
  3. Bir taraftanda patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra küçük bir tencerede yada mikrodalgada (900 watta 10 dk) bir çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı krema ile pişirelim
  4. tavuklarımız renk değiştirince tuzumuzu ilave edip 2-3 dk bekledikten sonra kremamızı koyuyoruz
  5. Tavuklar kremayı iyice çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz
  6. Pişen patatesleri de sütüyle birlikte tavukların üzerine alıp 3-4 dk daha pişiriyoruz
  7. en son haşlanmış bezelyelerimizi ilave edip karabiberimizide atıp servis yapıyoruz

 Bunlar mikrodalgada pişirdiğim patatesler ...büyük bir kabım kalmamıştı ikitye bölmek zorunda kaldım



    AFİYETLE :)

    KURU FASULYE VE PİLAV AYRILMAZ İKİLİ :)

    on Perşembe, Ekim 21, 2010

    Merhaba arkadaşlar
    ben fasulyeyi çok pişirmem ama özlediğimdede ne yapar eder onu pişiririm (senede 2-3 defa)  :) Annemin etsiz kurufasulye tarifini anlatmaya çalışcam size ben çok beğeniyorum çok lezzetli oluyor



    MALZEMELER (2 kişilik)
    • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
    • 1 orta boy domates
    • 1 adet yeşil biber
    • 1 orta boy soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • tuz
    YAPILIŞI :
    1. Soğanları küçük küçük doğrayıp sarımsaklarla birlikte zeytinyağında kavuruyoruz
    2. domates ve biberleride küçük küçük doğrayıp soğanların üzerine koyup kavurmaya devam ediyoruz
    3. fasulyemizi ,biber salçamızı ve tuzumuzu da atıp şöyle bir karıştırıyoruuuuuuuuuuz 
    4. sonra SOĞUK SU ekleyip kaynayınca düdüklümüzün ağzını kapatıyoruz.yaklaşık 15 dk yemeğimiz hazır :)
     PİLAVA NE Mİ OLDU :) ŞEHRİYELİ OLDU

    AFİYETLE YEDİK :) SİZE DE AFİYETLE...

    BULGURLU ERİŞTE

    on Pazartesi, Ekim 18, 2010

    Dün akşam yarına ne yapsam diye kıvranırken dolapları altüst ettim :) bi baktım az bir eriştem kalmış ...

    Bu yetmez kiiiiiiiii diye kıvranırken bulgur aklıma geldi :) veeeeeee BULGURLU ERİŞTE olduuuuuuuuuu

     MALZEMELER:
    • 2 su bardağı erişte
    • 1 çay bardağı bulgur
    • 4 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet tavuk bulyon
    • tuz
    YAPILIŞI:
    1. Eriştemizi zeytin yağımızla hafiften kavuruyoruz 
    2. rengi değişince bulgurlarımızıda yanlarına alıyoruz kardeş kardeş kavruluyorlar :)
    3. sonra üzerine 4 su bardağı kaynamış suyumuzu ve bulyonumuzu koyup kapağını kapatıyoruz 
    4. yaklaşık 20 dk oluyor
    AFİYETLE :)

    YILDIZ MİLFÖYLER

    İyi haftalar diliyorum arkadaşlar  öncelikle :)

    Bu tarifim sevgili Öznur arkadaşımızın blogundan esinlenerek yaptığım bir tarif :) ama bayıldıııııııııım napıyııım Öznur arkadaşımız milföyleri elmalı yapmıştı bense zeytinli ve kayısı marmelatlı yaptım ...

    MALZEMELER:
    • 12 adet milföy
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
    • 2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
    YAPILIŞI: 
    milfoy hamurunun her  karesini biraz alttan biraz ustten az az kesiyoruz,koseler ucgen kesilcek ortadan 1 cmden fazla kalcak sekilde(ÖZNUR'UN BLOGUNDAKİ resimlerde goruldugu gibi)
    uzerine biraz zeytin  koyup kestigimiz koselerin karsilikli iki tarafini birbirine yapistirip,diger karsilikli koselerine uzerine yapistiriyoruz
    yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye hepsini dizip uzerine yumurta sarisi suruyoruz
    onceden isitilmis orta ayarda firinda milfoylerin alti ustu kizarana kadar pisirip,firindan cikardiktan sonra sogumaya birakiyoruz

    BİRDEMLİKSOHBET YONCA GIDA İLE BİR SÜPRİZ HAZIRLAMIŞLAR :)İYİ DE YAPMIŞLAR

    on Cumartesi, Ekim 16, 2010

    BU KAMPANYA BİRDEMLİK SOHBET VE YONCA GIDA TARAFINDAN DÜZENLENMİŞTİR.




    AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ

    Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.


    Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.  

    Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.  

    İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek  bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.

    BALIK TADINDA PATLICANLAR

    on Pazartesi, Ekim 11, 2010













    MALZEMELER:
    • 3 adet patlıcan
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • mısır unu
    • zeytinyağı
    • tuz 
    • karabiber
    YAPILIŞI:
    1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimledim
    2. Geniş bir kaba sütü koyup içine soyduğum ve dilimlediğim patlıcanları koydum (hem kararmasını engelliyor hemde lezzetli oluyor)
    3. 10 dk kadar bekleyen patlıcanları önce yumurtaya sonra mısır ununa patırıp kızarttım

    SARIMSAKLI YOĞURTLA BALIK TADINDA PATLICANLAR :) AFİYETLE

    TEKRAR YAYINLIYORUM...ÖNEMLİ!

    Arkadaşlar duyarsız kalamadığım bi konu hakkında yardımlarınız ihtiyacım var...10 senedir tanıdığım 5 çocuklu bir bayan...

    Benim seram var belki bahsetmişimdir...Kendi seramı açmadan önce çalıştığım yerde tanıştığım bi ablam...Şimdi birlikte çalışıyoruz.Bizim her işimizi yapıyor diyebilirim...Çiçek dikimi,sulama, müşteriyle ilgilenme,yemek vb. ...Kocası emekli ve emekli oldğu için hiçbir yardım kurumundan yardım alamıyor geceleri fırında gündüzde hurda topluyor...KENDİSİDE GEÇEN SENE BÖBREK AMELİYATI OLDU VE TEK BÖBREĞİNİ ALDILAR AMELİYATTAN 3 AY SONRA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK ZORUNDA KALDI
    İsimlerini yazmak istemediğimden çocukları numaralandırıyorum
    1. çocuk kırıkkale üniversites 3. sınıfta
    2.çocuk üniversiteye hazırlanıyor lise sonda (bir emekli albay sayesinde dersaneye gidiyor)
    3.çocuk lise 2 de polis olmak istiyor çok başarılı!!
    4.çocuk orta 3
    5. çocuk orta 2 de okuyor

    Hepside pırlanta gibi çocuklar ...
    Size bunları anlatmamım nedenini az çok tahmin etmişsinizdir...Ben elimden geldiğince yardım ediyorum eğitimlerine...Sizdende ufakta olsa yardımlarınızı bekliyorum (İsteyene adresimide verebilirim gelip görüşebilirler benimle...)

    DUYARSIZ KALMAYALIM

    YEMEK BLOGGERLARININ İZLEMESİ GEREKEN BİR FİLM ''Julie & Julia''

    on Pazar, Ekim 10, 2010

     Dünyada sevildi ama hala ülkemizde gösterime girmedi...Bende Digitürkte izleme fırsatı buldum ve arşivime ekledim ...


    LEZZET PEŞİNDE KOŞAN İKİ KADININ HAYAT HİKAYESİ ...
    Filmin asıl kahramanı olan Julia Child’ın başarı hikayesi 1950 yılında Fransa’da başlıyor. Julia Child, İkinci Dünya Savaşı sırasında orduya katılmak istedi ancak boyu çok uzun olduğu için bu isteği gerçekleşmedi. O da cephe gerisinde görev yaptı. Savaştan sonra Paul Cushing Child ile evlenen Julia, eşinin diplomasi görevi nedeniyle Paris’e gitti. Eşi Fransa’daki Amerikan Konsolosluğu’nda çalışan Julia Child, yeni geldiği bu ülkede kendisini mutlu edecek bir şeylerle meşgul olmayı düşünürken, şapka yapımından dikişe kadar kendine bir çok meşgale yaratmaya çalışıyor. Tahmit ettiğiniz üzere bu meşgalelerin hiçbirinde dikiş tutturamıyor. En sonunda en sevdiği şeyi yani yemek yapmayı deniyor ve ünlü aşçılık okulu Le Cordon Bleu’nun kapısını çalıyor. Child, aşçılık okulunda azmi ve hırsıyla kısa sürede çok başarılı oluyor.  Child, Simone Beck ve Louisette Bertholle ile Amerikalılar için Fransız mutfağını anlatan “Fransız Mutfağında Ustalaşmak” adlı kitabın ortak yazarlarından birisi. Kitap Amerika’da en çok satanlar listesine girdi. Child, ABD’ye döndüğünde televizyonda yemek programı da yaptı. Neşeli tarzı, konuşma şekli, yaptığı yemekler çok sevildi. 10 yıl süren Fransız Aşçı adlı program Emmy Ödülü bile kazandı. Pek çok kitaba imza atan Child, 2004′te hayata veda etti.
    1950′li yıllarda yazdığı kitaplarla kadınların idölü olan Julia Child, Julie Powell’a ilham verdi
    Filmde Julia Child yemek tarifleri verirken, bir taraftan da kadınlık dersi veriyor. Mutfakta bile boynunda olan inci kolyesi, konuşma stili, eşi Paul’e karşı nazik ve sevecen tavırları ile Amerikalı kadınların gönlünde taht kuran Child, 2002′de ABD’de bir pizzacının üzerindeki küçük dairede yaşayan Julie Powell’ın ilham perisi oluyor…
    Julie Powell, 11 Eylül saldırılarında mağdur olanlara hizmet veren bir devlet dairesinde memur olarak çalışıyor. Kendince sıradan sayılan arkadaşları muazzam başarıları imza atarken, kendisinin sıradan bir hayat sürmesi. Haluki Julie’nin tek isteği kitabı yayınlanmış, bir yazar olmak. Fakat bunu nasıl yapabileceği konusunda kafası biraz karışık. Eşi ona bir yazar olabilmek için kitabının yayınlanması gerekmediği, blog yazarak da yazılarını yayınlayabileceği konusunda yüreklendiriyor. Julie, eşinin desteğiyle internette bir blog açarak, tam bir yılını Julia Child’ın kitabındaki 524 tarifin tamamını pişirmeye adıyor. Julie blogunda; Julia Child’ın “Fransız Mutfağında Ustalaşmak” adlı kitabından yola çıkarak, 365 günde 524 tarifi yazdı. Kısa sürede en çok takip edilen bloglar arasında üst sıralara çıkınca, sonunda yazar olma idealini gerçekleştirdi. Powell’ın kitabı Julie ve Julia: 365 Gün, 524 Tarif ve Bir Küçük Apartman Mutfağı olarak 2005′te yayımlandı. Kitabın sonraki basımlardaki adı ise Julie ve Julia oldu. Kitap, Türkiye’de Pegasus Yayınları tarafından yayımlandı. Julie ile Julia’nın hikâyesi yönetmen Nora Eprhon tarafından geçen yıl filme çekildi. Meryl Streep’in Julia Child, Amy Adams’ın ise Julie Powell’ı canlandırdığı Julie&Julia adlı film, Türkiye’de henüz gösterime girmedi ama Meryl Streep’e Altın Küre’de Müzikal-Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı..
    © KadınMAG özel haberidir. Kaynak gösterilmeden ve aktif link verilmeden kullanılamaz. KadınMAG by Nurhan Demirel
     benim notuma gelince HARİKA BİR FİLM...Mutlaka izlemelisiniz!!! Bir insanın bu kadar zevkle nasıl yemek yaptığını görün ...En güldüğüm sahne Soğan doğrama sahnesi :)


    İYİ SEYİRLER :)

    PATATESLİ KREP POĞAÇA

    on Cumartesi, Ekim 09, 2010






    MALZEMELER :
    krep için:
    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    iç malzemesi patates ve bezelye :) ama ben julyen doğranmış ve sotelenmiş sebzelerle daha çok seviyorum onunda tarifi gelir yakında :)

    YAPILIŞI: Krepler her zaman yaptığımız gibi... Kreplerin ortasına malzememizi koyup kare olarak katlıyoruz ve katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye alıyoruz üzerine kaşar rendeleyip kaşarların rengi değişene kadar fırınlıyoruz :) BİZ BUNU ÇOK SEVİYORUZ AFİYETLEEEEEEE :)

    YAYLA ÇORBASI

    MALZEMELER :
    • 4 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı dolusu un
    • 1 yumurta
    • 1 lt su
    • 1/2 çay bardağı pirinç
    • nane
    • tuz
    • zeytinyağı
    YAPILIŞI :
    1. Öncelikle pirinci üzerine 2 kat su koyarak küçük bir kapta orta hararette pişiriyoruz(suyunu çektirmeye gerek yok)
    2. Tencerenin içine un yoğurt ve yumurtayı koyup blenderla iyice çırpıyoruz
    3. üzerine 1 litre suyumuzu soğuk olarak koyup orta hararette kaynayana kadar pişiriyoruz (kaşığı elinizden bırakmayın kaynayana kadar karıştırıyoruz)
    4. Kaynayınca içine pirincimizi aktarıp kaynatmaya devam ediyoruz
    5. 2 dk kadar kaynayınca tuzumuzu ilave edip karıştırmaya devam :) 
    6. 5 dk kısık ateşte kaynatıp üzarine yağda kızdırdığımız naneyi fooooooş diye döküyoruz :) sonrada altını kapatıyoruz :) o sese ve o kokuya bayılıyorum valla! :)
    AFİYETLEEEEEE :)

    MANDALİNA SOSLU HİNDİSTANCEVİZLİ KUP

    on Salı, Ekim 05, 2010








    MALZEMELER:( 4 KUP İÇİN)

    mandalina sos için
    • 10 adet mandalina'nın suyu
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    tabanı için

    resmin ters olduğuna aldırmayın :)inatla düzelmedi...

    • Hindistan cevizli puding
    • 3.5 su bardağı süt
    • 8 adet kedidili bisküvi
    YAPILIŞI :
    1. Mikrodalgaya uyumlu bir kaba mandalina suyu ve mısır nişastasını koyun 900 watta 2 dk kadar arada karıştırarak kaynatın
    2. Pudingide yine aynı şekilde bir kaba alıp 900 watta 4-5 dk kadar pişirin (arada kapatıp karıştırmayı unutmayın)
    3. kupların altına önce pudingi sonra kedi dillerini koyun üzerine biraz mandalina sosu döküp tekrar puding katını koyun
    4. en üstine sosu gezdirip bir gece dolapta bekletin :)

    HEM HAFİİİİİİİF HEMDE DİYETTE OALANLARA YAĞSIZ ŞEKERSİZ BİR TATLI :) AFİYETLEEEEEE

    TAVUKLU TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI




    MALZEMELER :
    • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
    • 4 su bardağı su
    • 100 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
    • 1 çaybardağı tel şehriye
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • tuz


    YAPILIŞI:
    1. Tavuklarımızı iyice soteliyoruz hatta yüzeyleri hafif kızarsın sonra tel şehriyemizi ilave edip onuda kavuruyoruz 
    2. Yıkanmış ve nişastası akıtılmış pirinçleri de tavuklarımızın üzerine alıp hepsini şöyle bir soteliyoruz 4 su bardağı kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu da ilave edip ağzını kapatıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 15 dk kadarda altı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz 

    AFİYETLE :)

    TORTİLLA TOSTU





    MALZEMELER :
    • 2 adet tortilla
    • 100 gr kaşar
    • maydonoz
    • pul biber
    • karabiber




    YAPILIŞI :

    1. Tortilla nın üzerine malzemelerimizi koyup üstüne 2. tortillamızı kapak yapıyoruz
    2. arzuya göre yağ sürebilirsiniz :)AFİYETLEEEEEEE :)