zEYTİNYAĞLI KURU SOYA FASULYESİ

on Pazar, Kasım 28, 2010



MALZEMELER :
  • 1/2 kg kuru soya fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tuz
YAPILIŞI :
  1. Soğanları, biberleri ve domatesleri iyice soteleyip  soya fasulyelerini koyuyoruz ve düdüklü tencerede 30 dk kadar pişriyoruz 

AFİYETLE :)

YALANCI TAVUK BUTLARI


SEVGİLİ ARKADAŞIM PEPELACIĞIMIN TARİFİNDEN ESİNLENEREK AFFINA SIĞINIP BİRAZ DEĞİŞTİREREK YAPTIM...

MALZEMELER :
  • 100 gr labne
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 adet büyük boy patates (haşlanmış)
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı un
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet çiğ patates
  • kıvamını ayarlamak için galeta unu
YAPILIŞI:
  1. Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp çok az bir yağda soteliyoruz (pepelacığım çiğ kullanmış ama benim midem rahatsız olduğundan soğanları ve biberleri öldürdüm )
  2. Un ve çiğ patates hariç bütün malzemeleri güzelce yoğuruyoruz çok sert olmasın...
  3. buzlukta 15 dk kadar bekletiyoruz
  4. Çiğ patateslerimizi  patates kızartır gibi doğruyoruz
  5. hazırladığımız harçtan avuç içi kadar alıp şekil veriyoruz ve çiğ patateslerimizi altlarına saplıyoruz
  6. una bulayıp bol yağda kızartıyoruz 

NOT : butların sapını oluşturan çiğ patateslerin içerde kalan kısmı pişmiyor haberinize :) sonra niye çiğ demeyin :)))

AFİYETLE :)

ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYE

on Cumartesi, Kasım 27, 2010

Bu fasulyeyle tanışmam annem sayesinde oldu :) aslında onun kadar becerebileceğimi de sanmıyorum SENİ SEVİYORUM ANNECİM ...

 MALZEMELER :
  • 1/2 kg bombay fasulye
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kesme şeker
  • tuz
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI :
  1. bombay fasulyelerimizi üzerini 3-4 parmak gececek şekilde soğuk su ilavesiyle haşlıyoruz (bu arada kaşık vurmamaya dikkat edin)
  2. düdüklü tencerede soğanımızı kavuruyoruz biber salçamızıda ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz 
  3. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanlarımızın üzerine alıyoruz iyice pişip özlenene kadar...
  4. 1 saat kadar kaynayan bombayların önce suyunu domateslerin üzerine alıyoruz sonra kevgir yardımı ile bombayları tencereye alıyoruz tekrar söylüyorum parçalanmaması için itinalı davranın üzerini 1 parmak geçecek şekilde suyunu koyup şeker ve tuzunu da ilave edip 15 dk kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz
  5. Düdüklü tancerede pişen bombayları ağzı kapalı bir vaziyette sabaha kadar soğutuyoruz(ağzı açık soğutursanız kabukları kalkıyor....
  6. Yayvan bir kaba alıp sızma zeytinyağı gezdiriyoruz üzerine (parlaklık için)...Maydanozları da ilave edip servise hazırlıyoruz :)
AFİYETLE:)

LİMONLU CHEESECAKE (MİKROALGADA)

En çok yaptığım tatlılardan biridir ...Alışveriş merkezine gidince eşim mutlaka tchibo mağazasına uğrar :) niye mi? limonlu cheesecake alınacak ve yenilecektir :))))  Beni de denemeye iten bu olmuştu bi yapıyım bakıyım dedim ve 100de100marifet arkadaşımın tarifini buldum :) ellerine sağlık diyorum arkadaşıma ve tarifimi veriyorum

MALZEMELER :
  • TABANI İÇİN :
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr fındık
  • 1 paket yulaflı bisküvi 
  • KREMASI İÇİN :
  • 500 gr labne peyniri
  • 1 pk krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta 
  • 1 pk vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • LİMON SOSU İÇİN :
  • 3 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI :
  1. Önce tabanını hazırlıyoruz maalesef benim kelepçeli bir kalıbım yok o yüzden yuvarlak borcama yaptım :) 100 gr tereyağını mikrodalga 600 watta 1 dk da eritip, rondodan çektiğimiz fındık ve yulaflı bisküvi ile iyice karıştırıp kalıbımızın dibine yarım santim kalınlığında olacak şekilde yayıp sıkıştırıyoruz ve kremamızı hazırlayana kadar buzdolabına koyuyoruz 
  2. Yumurta beyazları hariç diğer malzemelerimizin hepsini belenderla iyiyce karıştırıyoruz...yumurtanın beyazlarını da ayrı bir kapta bembeyaz ve kremşanti kıvamında olana kadar çırpıyoruz...yumurta beyazlarımızı fazla kırmadan kremamıza yediriyoruz
  3. Buzdolabındaki kalıbımızı alıp üzerine kremamızı döküp mikrodalgamıza sürüyoruz  900 watta yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz (eğer üstü hala sıvı gibi duruyorsa  20 dk uzatabilirsiniz) benim kabımın borcam olmasından dolayı geç pişti ama silikon kalıbımda 10 dk pişiyor (bu arada kelepçeli kalıp dedim ama mikrodalgada kullanmak ne kadar mantıklı  bilmiyorum !!! )
  4. Limon sosu için olan malzemeleri ben sabahtan yapıp döküyorum kekimin üzerine ...1 gece dinlenmiş olana cheesecake daha güzel oluyor :) malzemeleri kaynayıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz  ve cheesecakekimizin üzerine döküyoruz
AFİYETLE :)

EKLER PASTA

Bayramda ekler pastamı yaptım :) Hamurum çökmediiiiiiiiiiiiiiii :)))) ve çok güzel oldular....

MALZEMELER :
  • HAMURU İÇİN :
  • 2 su bardağı su
  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 4 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Hamur aslında çooooooooook basit bir hamur püf noktası yumurtayı tek tek ve iyice hamura yedirmek pişene kadarda fırının kapağını açmamak :) en çok yaptığım hata!!!

gelelim hazırlanışınaaaaa bir tencereye su, margarin, tuz ve şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısıp elenmiş unu ilave edin ve iyice karıştırın. Toparlanıp hamur kıvamını alınca ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Yeterince ılınınca birer birer yumurtaları ekleyip karıştırın. Hamuru büyük uçlu bir sıkma torbasına (yada saklama poşetlerinin dip köşesinden 1 cm kadar keserekte hamuru sıkabilirsiniz) alın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla istediğiniz boyutta silindir biçiminde sıkın. yaklaşık 3-4 cmlik boyda silindirler yaptım. Siz istediğiniz boyutta yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Pişti diye erkenden açmayın üstü kızarsın bişey olmaz :) fırının derecesiylede oynamayın ...Dışarı alın ve kremayı hazırlayana kadar soğumaya bırakın 


  • KREMASI İÇİN:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 1 pk vanilin
  • 3 çorba kaşığı toz kremşanti
Toz krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz ve kaynayınca altını kapatıp krem şanti ve vanilini ekleyip blender yardımı ile iyice yediriyoruz :) Pişen hamurlar soğuduktan sonra bir bıçakla ortadan kesip içine hazırlanan kremayı koyun. Benmari usulü Erittiğiniz bitter çikolataya batırıp (üzerine kaşıkla da gezdirebilirsiniz) servis yapılana kadar dolapta soğumaya bırakın. 

AFİYETLE :)

TATLI KRİZLERİNDE :)

on Çarşamba, Kasım 10, 2010

Evimde genelde pudingleri hazır almam kendim yapmayı tercih ediyorum ama :) amaaaaaaa mutlaka evde hazırını da bulundururum zor zamanlarve tatlı krizlerinde elimin altında olmaları lazım :)

Evlilik yıldönümüzüde akşama profiterol yapmayı planlamıştım ...Güzel güzel hamurumu yaptım tepsime sıktım fırına koydum ooooooooooooh kabarıyorlar dememe kalmadı bir tuhaf eciş bücüş oldu :( 10 dk falan oturdum mutfakta :( çok üzülmüştüm ...kocacığıma elcağızlarımla profiterol yapacaktım ...

Sonra ''oturmakla olmaz kızım kalk'' dedim dolabı açtım iki tane pudingim var
 bitter çimkolatalı ve damla sakızlı :) hemen pişirdim mikrodalgada  napıyım :) Kuplara dökerkende aralarına kahveli suya batırdığım etimeklerimden koydum birkaçta muz dilimi attım araya :) valla günü kurtardı AFİYETLE YEDİK :)

Kabak yoğurtlaması

Kabak yemeğini fazla yiyemem...ama bunu çok seviyorum :) cacığın koyusunu düşünün ...

MALZEMELER:

  • 2 adet kabak (rendelenmiş)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak 
  • tuz
 YAPILIŞI :
  1. Rendelenmiş kabalarımızı ve yoğurdumuzu karıştırıyoruz sarımsak ve tuzumuzu da ekleyip servis yapıyoruz :) ben üzerine nane de yakıyorum çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...

AFİYETLE:)

Bezelyeli havuçlu dereotlu pilav

Uzun süredir yazamadım malum sadece akşam birkaç saatlik temizliklerle bayram temizliği yapıyorum :) tarifler birikti ...yavaş yavaş yazarım artık :)




MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet havuç( küp küp doğranmış)
  • 1  su bardağı bezelye(haşlanmış)
  • 1 tutam dereotu
  • tuz
  • karabiber
YAPILIŞI :
  • Pirince 1-2 damla limon sıkarak yarım saat kadar sıcak suda bekletelim
  • Zeytinyağımızı tavaya alıp havuç ve bezelyemizi azcık soteleyelim :)renkleri parlak oluyo pilavın içinde
  • sonra nişastası akmış pirinçlerimizide üzerlerine alıp biraz daha kavurup tavuk suyumuzu üzerine ilave edelim...tuzumuzu da kyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  • Suyunu çeken pilavın altını kapatıp dereotlarını ve karabiberimizi de koyup 20 dk dinlendirelim :) tane tane bir pilav oluyor :)
AFİYETLE:)

''Süprizmutfak'' bize çooooooook güzel hediyeler hazırlamış :)

on Cuma, Kasım 05, 2010

HEDİYE SEPETİ ETKİNLİĞİ -KASIM AYI-

 




- Etkinlik 15 Kasım saat 23:55’ te sona erecektir.

BU ETKİNLİK SADECE BLOG KULLANICILARI İÇİNDİR!!!!
1. Softbowl 6’lı kalp şeklinde muffin kalıpları. (Orijinal üründür)
2. Aynı desenlere sahip kurabiye kutusu ve peçete.
3. Acı badem aroması ve kelebek şeklinde ikili kurabiye kalıbı.
4. 3’lü bebek seti. Pasta süslemeleriniz için.
5. 3’lü renkli minik çikolatalar seti, hepsi 100 gr. Çilekli,beyaz çikolatalı ve sütlü çikolatalı.



İNŞALLAH BENİM OLUUUUUUUUUUUUUUR :)

ÇITIR KASEDE KABAK BEĞENDİLİ TAVUK

    Merhabalar :) Kutlama menümün ayrıntıları için burdayım....Esin kaynağım Cafe pepela'ya teşekkürlerimi sunduktan sonra tarifimize geçelim :)



MALZEMELER :
  • çıtır kase yapımı :
*2.5 su bardağı un
*1/2 su bardağı ılık su
*6 çorba kaşığı zetinyağı (Ben mısırözü kullandım,o yüzden daha açık renkli oldular)
*1 yumurta sarısı
*2 çay kaşığı tuz
*baharatlar
( toz kırmızı biber,karabiber,köri)
*2 tatlı kaşığı susam
*2 tatlı kaşığı çörek otu 
                        Malzemelerin hepsini genişçe bir kapta iyice yoğuralım... 20 dakika kadar dinlendirelim. Fırında dayanıklı kasenin dışını yağlayıp oklava yardımı ile açtığınız hamur ile dışlarını kaplayalım  .Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim :)çok güzel kokuyo baharatlardan dolayı ....Soğuttuktan sonra çıtır kaseleri dikkatlice tabaktan ayıralım


  • Kabak beğendi yapımı :) ben hazır beşamel sosla yaptım ve kabakları rendeleyip içine kattım :)ama ayrıntılı tarif isterseniz CAFE PEPELA'yı ziyaret edebilirsiniz...
  • Üzerine tavuk göğsü kullandım ben julyen doğranmış soğan ve sarımsakla soteleyip soya sosu ile tatlandırdım 
ÇITIR KASELERİMİZ SOĞUDU İÇİNE KABAK BEĞENDİMİZ KONDU VE ÜZERİNE TAVUK SOTEMİZ YERLEŞTİ HARİKA OLDUUUUUUUUUU :)
AFİYETLE :) 

EVLİLİĞİMİZİN 1. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK...kUTLAMA YEMEĞİMİZİN MENÜSÜ

MÜTEVAZİ KUTLAMA SOFRAMIZ..        








 MUTLULUKLA GEÇEN 1 YIL....   Bazen çok çabuk geçti gibi geliyor size de öyle olur mu bilmem TEK SÖYLEYEBİLECEĞİM ÇOK MUTLU OLDUĞUM :) 




bezelyeli havuçlu pilav
 SOFRAMIZDA NELER Mİ VARDI? :)
  • CAFE PEPELA'CIĞIMIN harika yemeği...Çıtır kasede kabak beğendili tavuk
  • Havuçlu bezelyeli pilav
  • yoğurtlu çiğ kabak
  • damla sakızlı muhallebili kup
  • 1 buket gül
  • ve mutluluk :)
yoğurtlu çiğ kabak

Damla sakızlı muhallebili kup

1 buket


Tabağımız :)

Çıtır kasede kabak beğendili tavuk