KURU BAKLAVA

on Pazartesi, Eylül 26, 2011

Üç gündür öyle hastayım ki yerimden kalkmakta zorlanıyorum...Sanırım ruhsalda bir geçiş dönemi yaşıyorum.hani insan bazen hiiiiiiiiiiiiiç birşey yapmak istemez yaaa hayat üstünüze karabasan gibi çöker öyle bir hal işte neyse ...Acılar paylaştıkça azalırmış bende sizinle yaptığım lezzetleri paylaştıkça mutlu olacağıma inandım.Hadi bakalım...

KURU BAKLAVA

MALZEMELER:

  • baklavalık yufka
  • zeytinyağı
  • esmer şeker
  • tahin
  • ceviz
  • pudra şekeri

YAPILIŞI :
  1. her beze için 8 yaprak baklavalık yufkaya ihityacımız var her kata fırçayla zetinyağı sürüp üstüste koyuyoruz
  2. en son kata yağı sürüp 3 çorba kaşığı kadar tahini yayıyoruz
  3. 2 çorba kaşığı esmer şekeride serpip en son cevizi ince çekip onuda yayıyoruz
  4. sıkıca rulo yapıyoruz
  5. 2-3 cm genişliğinde kesiyoruz(keskin bir bıçak kullanın)
  6. 24 tane baklavalık yufkadn yaklaşık 24-25 tane tatlı çıkıyor
  7. 200 derece önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz yaklaşık 20 dk sürüyor üstü kızarınca çıkarın ve pudra şekeriyle servis yapın
inanın bana bir yiyen bir daha yiyecek :)AFİYETLE...