PATLICAN RULO KEBABI (DÜDÜKLÜDE)

on Pazartesi, Ekim 24, 2011

MALZEMELER:

  • Yarım kilo patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • kimyon
  • kekik
  • karabiber
  • tuz
  • 2 adet domates (rendelenmiş
 YAPILIŞI:
  1. Patlıcanları mümkün olduğunca ince uzunlamasına kesiyoruz... bir kaba su ve sütü karıştırıp dilim patlıcanlarımızı 10 dk kadar bekletiyoruz
  2. rondoya tavuk göğsünü soğanı ,sarımsağı ve baharatları koyup macun kıvamına gelenbe kadar çekiyoruz.
  3. Patlıcan dilimini alıp üzerine 1 yemek kaşığı tavuk harcımızı yayıp rulo haline getirip kürdan takıyoruz(sıkı sarmanıza gerek yok
  4. Domates rendesini düdüklü tencerenin tabanına koyuyoruz ve ruloları üzerine diziyoruz 1 su bardağı suyu üzerine dolandırıp, tuz ve karabiber koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz...10 dk pişiriyoruz
yağzı bir patlıcan yemeği hemde leziz :)))

AFİYETLE :)

YASTAYIZ...

on Perşembe, Ekim 20, 2011

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

on Çarşamba, Ekim 19, 2011

Sevgili arkadaşım birgü'den gördüğüm bir tarif...ama meğersem çok popülermiş :))) ama bir nedeni varmıııııııış harika bir poğaça :)




MALZEMELER:

  • 250 gr margarin yada becel zeytinyağlı
  • 1 paket krem şanti toz(75 gr)
  • 2 yumurta( sarının biri üzerine)
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 5-6 bardak un (kontrollü )
  • 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
  1. bütün malzemeleri oda sıcaklığında iyice yoğurup üstüne ıslak bez koyup dinlendiriyoruz (BAZI TARİFLERDE SÜTTE MAYANIN KÖPÜRTÜLMESİ YAZIYOR AMA BEN EYM'de yaptığımdan bütün malzemeyi aynı anda koydum)
  2. 30 dk sonra tekrar yoğurup şekil verip 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekliyoruz
İnanın çok leziz oluyor :)

AFİYETLE:)

SOYA FASULYELİ BUĞDAY PİLAVI (düdüklüde)

on Pazar, Ekim 09, 2011

ben sadesini yapmayı da seviyorum bu pilavın ve en önemli noktası üzerine soğan yakmak :) annem böyle bir tabir kullanır soğan yakmak ...en lezzet verici tarafı bu sanırım

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı soya fasulyesi (önceden haşlanmış)
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ(üzeri için)
  • 1 adet soğan (üzeri için)

YAPILIŞI:
  1. düdüklü tenceremize yıkayıp suyunu süzdüğümüz aşurelik buğdaylarımızı soya fasulyemizi koyup üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu(bulyonda kullanabilirsiniz-ben taraftar değilim biliyosunuz MSG maddesinin olduğu ürünlere dikkat!)
  2. düdüklü tenceremizin ağzını kapatıp 10-12 dk kadar pişirin ...eğer aşurelik buğdayı önceden haşlarsanız 6-7 dk yetiyo
  3. süre dolupta düdüklümüzü açtığımızda fazla su gürüsek suyunu çektirecek kadar kısık ateşte pişiriyoruz (genelde suyunu çekmiş oluyo)
  4. tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile ince ince doğranmış soğanlarımızı kavurup pilavımızın üzerine döküyoruz...inanın asıl lezzeti bu veriyor :)))

AFİYETLEEEEE :)))

MAYASIZ POĞAÇA

on Cuma, Ekim 07, 2011

Çok pratik ve katıyağ kullanmadan harika bir poğaça sizlere benden hediye :)))

MALZEMELER:
(2 TEPSİLİK )

  • 4 yumurta(1 yumurtanın sarısı üzerine sürülmek için ayrılcak)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı sirke(hem bayatlamasını engelliyor)
  • 1 paket karbonat (1 tatlı kaşığı)
  • tuz
  • un( kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olacak şekilde)
  • iç malzemesi tercihinize kalmış ben peynir kullandım
YAPILIŞI:
  1. bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  2. şekil verip yumurta üzerine yumurta sürüp 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz
İnanın bana çok lezzetli oluyor yağ oranı sizi korkutmasın katı yağ kadar yağlı durmuyor :)MAYALI POĞAÇA GİBİ OLUYOR

AFİYETLE:))

EKMEK MAKİNESİNDE KEK

EYM'yi bütün amaçlarıma alet ediyorum :) çok kullanışlı olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar da değil :)))

MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un(boza kıvamında olacak)

YAPILIŞI:
  1. Bütün malzemeyi eym'nin içine koyuyoruz
  2. EYM'de ayarlarını kek pişirme modunda yapın yada benim gibi hızlı ayarda yapıp pişirme modunda 2 defa pişirn çok güzel oluyo:)
AFİYETLE:)

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA

makarnayı kim sevmez ki...karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten kaçındığımdan fazla yiyemiyorum :) tadına bakmakla yetindim. gerçekten!!! :)

Beşamel sos için malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz ve karabiber

makarna sosu için malzemeler: 
  • 2 adet domates (ince ince doğrancak)
  • 1 adet iri soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz karabiber
VE TABİKİ 1 PAKET MAKARNA HAŞLANCAK :))))

YAPILIŞI:
  1. Makarnayı 1 litre kadar kaynarsuda haşlıyoruz...
  2. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı yağda ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı soteliyoruz sonra domatesi mizi doğrayıp melemen kıvamına gelene kadar pişiriyoruz baharatlarımızı atıp makarnayla sosumuzu harmanlıyoruz 
  3. bir tavaya tereyağımızı koyup unu hafifce kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz kıvam alınca tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.beşamel sosumuz hazır(isteğe bağlı kaşar rendelerseniz daha lezzetli olabiliyo)
  4. ısıya dayanıklı bir kaba soslu makarnamızı alıp üzerine beşamel sosumuzu döküp fırına veriyoruz.200 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz
AFİYETLE :))