BALKABAKLI TAHİNLİ CHEESECAKE (MİKRODALGADA)

on Pazar, Aralık 25, 2011

Merhaba arkadaşlar...herkese iyi hafta sonları diliyorum...Annemin rahatsızlığı nedeniyle bir süre ara verdim tariflere.çok şükür ki iyi ona cheesecake'imden de götürdüm ''harika olmuş '' dedi :) Artık diğer iltifatlar sizden :)))
MALZEMELER:

  • 500 gr balkabağı (püre yapacağız)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk krema
  • 500 gr labne peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefil
  • tabanı için:
  • 1 pk yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • sosu için:
  • 3 yemek kaşğı hazırlayacağımız püre balkabağı
  • 1 yemek kaşığı mısır nisaştası
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 3 adet karanfil

 YAPILIŞI:
  1. Öncelikle evde hazır balkabağı tatlınız varsa hemen blenderdan geçirin :) ve karışımı hazırlarken şeker koymayın. Ama yoksa mikrodalgaya dayanıklı bir kaba bal kabaklarımızı koyup üzerine streç filim çekip 900 watta yumuşacık olana kadar (yaklaşık 6 dk pişiyor) pişirin soğumaya bırakın soğuyunca blenderla pürüzsüzleştirelim
  2. Tabanı için yulaflı bisküviyi robottan çekip cevizimizi ,kakao,tarçın ve mikrodalgada 900 watta 1 dk da erittiğimiz tereyağı karıştırıp kabın tabanına yayıyoruz.diğer malzemeleri hazırlayana kadar buzdolabına kaldırıyoruz
  3. Hazırladığımız Pürenin 3 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalan pürenin  üzerine kremamızı (tikveşliyi tavsiye ederim) labnemizi şekerimizi yumurtamızı un ve nişastamızı tarçın ve zencefilimizide ekleyip yine blenderla iyice karıştıralım...dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine karışımı döküp mikrodalgada 900 watta 15 dk kadar pişirelim...15 dk da üzerine sosumuzu yapalım :)
  4. 3 yemek kaşığı balkabağı püresi ile suyumuzu tahinimizi nisaştamızı karanfil ve limon kabuğu rendemizi ekleyip koyulaşıp hafif fakurdayınca karanfilleri içinden çıkarıp fırından aldığımız cheesecakekimizin üzerine döküp yayalım
1 gece dinlenirse daha kıvamlı ve güzel olur :) sabredin... AFİYETLE :)

İşte Tüm Türkiye’nin Merakla Beklediği Tarif!

on Cuma, Aralık 23, 2011


Son zamanlarda herkesin konuştuğu hatta Obama’nın hanımının bile merak ettiği tarif; Pınar Labneli!

Herkes bu tarifi merak ediyor, lezzeti dünyanın bir ucuna yayılıyor.

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta’nın tarifini www.facebook.com/PinarLabne adresinden öğrenebilirsiniz.

Diğer Pınar Labne’li tarifleri herkesten önce öğrenmek için sayfayı takip etmeyi unutmayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

PORTAKALLI KREMALI KURABİYE

on Pazartesi, Aralık 12, 2011

Blogger arkadaşlarımın çikolatalı ve portakallı tariflerini görünce dayanamadım bende kurabiye yaptım :) kurabiye gibi ağızda dağılan bir tarif değil ama yumuşacık lezzetcikler oldular :)

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 100 gr margarin (unla birlikte küçük parçalara ayırılcak)
  • 1 pk krema
  • 1 yumurta+ 1 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın kabuğu (rendelencek)
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata( yada 2 yemek kaşığı kuru üzüm)
  • 2 yemek kaşığı kakao



MALZEME LİSTESİ GÖZÜNÜZÜ KORKUTMASIN...PRENSİP KURU MALZEMELERİ AYRI SIVI MALZEMELERİ AYRI KAPTA KARIŞITIRIP SONRA BİRBİRİYLE BULUŞTURMAK VEEEE GENE ÖNEMLİ OLAN MARGARİNİ ERİTMEYİN! UNUN İÇİNDE UFALTIN...ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLACAK HAMURU 1 SAAT KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİN Ayrıca bu hamuru 4-5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz istediğinizde çıkarın şekil verin ve 200 derece fırında üstü çatlayıncaya kadar pişirin

Ben kakaoyu hamurun yarısına karıştırıp şekil verdim...TOP TOP YUVARLAYIP TEPSİYE DİZİN ÇÜNKÜ KENDİ DAĞILIYOR RESİMDEKİ ŞEKLİ ALIYOR...tercih sizin :) AFİYETLE ....

BİTTER ÇİKOLATALI DONUTLAR

on Cumartesi, Aralık 10, 2011

Merhaba canım blogger arkadaşlarım
100. kayıt girişimi de geride bırakmışken çooooooooook zevk alarak yaptığım lezzetleri sizlerle paylaşmak harika bir duygu...
Klasik donut şeklini vermesemde arada sırada yaparım bu tarifi ben bardakla kesip atıyorum kızgın yağa :)kolaya kaçıyorum...ama bugün şeklini veriyimde foto çekiyim dedim güzelde oldu sanırım demi?? olmuş mu ???  :)

hadi tarife geçelim...



Donut hamuru :
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı krema
  • 1 pk karbonat
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • alabildiği kadar un (yumuşak kıvamlı olacak)
  • bitter çikolata( 600 watta 1 dk eritiyoruz)





YAPILIŞI:
  1. Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın ılık olan kremamızıda karışıma ekleyelim
  2. unu kabartma tozu ve karbonatı da karışıma ilave edip homojen ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz
  3. merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açıp ya benim gibi bardakla :) yada hamur kalıplarınızla kesip şekilleniriyoruz
  4. derin bir kızartma tenceresinde yağı fazla kızdırmadan hamurlarımızı yavaş yavaş kızartıyoruz
  5. soğuyunca bitter çikolataya batırıyoruz 
AFİYETLE :)

HARİKA BİR POĞAÇA TARİFİ....

on Cuma, Aralık 09, 2011

 Bu poğaçayı yiyen nasıl yaptın diye soruyor hem leziz hemde yumuşacık bir poğaça ...deneyin aynı fikirde olacağız mutlaka :)hadi başlayalım



Tarifimizi üç aşamalı yapacaz
  • 1. aşama:
               2 su bardağı süt ile 1/ 4 su bardağı elma sirkesi karıştırıyoruz ( kuru malzemeleri ayarlayana kadar yaklaşık 10 dk beklesin)

  • 2.aşama:
             mutfak robotunuz var ise  2 su bardağı un ile 200 gr margarini içine atıp margarin küçülüp hamura karışana kadar çalıştırıyoruz (kesinle margarini eritip kullanmayın...margarin çok soğuk olacak robot yoksa unun içinde mümkün oldğunca küçük parçalara ayırıp diğer malzemelerle karıştırın...margarinin erimesi için uğraşırsanız çok cıvık bir hamur elde edersiniz...margarin parçaları hamurun katmerkatmer açılmasını sağlayacak)

  • 3.aşama:
           büyükçe bir kaba aşağıdaki malzemeleri koyup homajen hale getiriyoruz
  1. 2 su bardağı un
  2. 2 pk kabartma tozu
  3. 1 pk karbonat (5 gr)
  4. 2 çay kaşığı tuz
  •  4.aşama:
          3 aşamada hazırlanan malzemeleri birleştiriyoruz güzel yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun margarini ezmeye çalışmayın içinde küçük topakçıklar kalsın önemli değil .... küçük toplar yapıp tepsiye dizin çünkü çok kabarıyor cevizden biraz küçük yapın topları...üstüne yumurta sarısı sürün

önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz (ben içine kaşar rendesi ve dereotuda ekledin ne isterseniz hamurla birlikte yoğurabilirsiniz)

DENEYİN BENİMLE PAYLAŞIN OLUMSUZ BİR SONUÇ ALMAYACAKSINIZ :) AFİYETLE

ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNE SÜTLÜ İRMİK PASTASI :)

on Perşembe, Aralık 08, 2011


Bu tarifimi çay kahve bahane etkinliği için  yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum...

 eğer acil bir misafirim gelcekse 10 dk hazırlayıp 1 saat içinde sunabileceğimk harika bir tatlı yaparım :) kilo problemi olanlara da agave şurubu ile yaparım :)))kendime öyle yaparım genelde...

SÜTLÜ İRMİK PASTASI


MALZEMELER:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker (yada 2-3 yemek kaşığı agave şurubu)
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 50 gr bitter çikolata
 
 YAPILIŞI :
  1. Vanilya ,çikolata ve tereyağ hariç diğer malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
  2. muhallebimizin altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz 
  3. Silikon kalıbınız varsa ona yada ters çevirdiğinizde şekli hoş görünecek bir kaba muhallebinin yarısını döküyoruz
  4. kalan yarısına çikolatamızı atıyoruz çikolata eriyip karışana kadar karıştırıyoruz
  5. ve kabımıza düzgünce yayıyoruz ( pastamızın tabanı olacak) eğer isterseniz içerisine yarım paket ülker çifte kavrulmuş kakaolu petitebör biküvide ekleyebilirsiniz 
  6. 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz ters çevirip servis ediyoruz :)
 İNANIN PASTA KADAR LEZİZ AMA ONUN KADAR KALORİLİ DEĞİL :) AFİYETLE :)

MİNİ ALMAN PASTALARI

on Salı, Aralık 06, 2011

İçi dolgulu küçük pastacıklar :))) kim sevmez kiiiii

MALZEMELER :

  • HAMURU İÇİN
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ yada 50 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya 



yoğurma kabına sırasıyla koyup yoğuruyoruz unlanmış tezgaha alıp 1.5- 2 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile kesip tepsiye diziyoruz üzerine un serpip 30-45 dk kadar bekletiyoruz 200 derecede önceden ısıtılmış  fırında üzeri kızarmadan (hafif pembeleşecek) alıyoruz

dolgusu için malzemeler :
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilin
  • 2 yemek kaşığı toz kremşanti
tereyağ vanilya ve toz kremşanti hariç  bütün malzemeyi koyu bir kıvama kadar pişiriyoruz koyulaşınca altını kapatıp diğer malzemeleri ekleyip blender yardımıyla iyice karıştıryoruz ve soğumaya bırakıyoruz

     Küçük pastacıklarımızın arasını yarısına kadar kesip elimizle bir oyuk yapacak şekilde bastırıyoruz ...kremamızıda sıkma torbası yardımıyla pastacıkların içine dolduruyoruz (PİŞİRLMEDEN HAZIRLANAN HAZIR DOLGU KREMALARINIDA KULLANABİLİRSİNİZ)

üzerine mikrodalgada 600 wattta eritilmiş bitter çikolatayı sürüyoruz :)

AFİYETLE :)

TERBİYELİ HİNDİ SOTE VE GARNİTÜRLÜ BULGUR PİLAVI

Son birkaç aydır kırmızı ve beyaz et terbiyesine takmış durumdayım :) o kadar çok araştırdım ve denedim ki en garantilerini deneyip sizinle paylaşmak istedim...
Hindi eti biraz sert bir ettir bilirsiniz.ama bu terbiyeyle daha yumuşak olacağını göreceksiniz ve leziz :)

Hindi eti terbiyesi (500 gr için):

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet soğanın rendesi
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
bütün karışımı bir kapta hindi etleri ile buluşturup en az 1 saat buzdolabında bekletin ben sabahtan yapıp akşama pişiriyorum daha güzel oluyor
baharat tercihi size kalmış sadece kekikte koyabilirsiniz ...bu terbiyeyi TAVUK ETİ İÇİNDE KULLANIN FARKI GÖRÜN ...İSTER FIRINLAYIN ETİ İSTER IZGARA İSTER SOTE YAĞIN ÇOK LEZZETLİ OLACAK

Ben hindi etlerini 1 yemek kaşığı yağ koyduğum tavaya koyup soteledim...sulanıp suyunu tekrar çekene kadar pişirdim ve biraz sulu bıraktım daha güzel oluyor yanına ne gider :) bulgur pilavııııııııııı

GARNİTÜRLÜ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur (iyice yıkancak)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı garnitür
  • tuz 
  • karabiber
Yapılışı :
  1. İnce ince doğranmış sarımsak ve soğan yağda sotelenir 
  2. garnitürü ve yıkanmış bulgurlarda ilave edip üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyup pişirelim
AFİYETLE :))