KREMALI TATLI ÇÖREK

on Cuma, Ocak 27, 2012

Tariflerine bayıldığım arkadaşım yeşim'in tarifidir :)
Ben biraz değiştirdim malzeme miktarlarını...affet beniiiiiiii :)

MALZEMELER:



  • HAMURU İÇİN :
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu instant maya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • yumuşak bir hamur olacak kadar un
  • üzerine 1 adet yumurta sarısı
  • KREMASI:
  • 1  su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 40 gr  mısır nişastası
  • miktarı size kalmış şeker
  • 1 pk vanilya
YAPILIŞI:
  1. Hamuru yumuşak kıvamlı olacak şekilde yoğuruyoruz ve kremayı pişirene kadar üstünü kapatıp dinlendiriyoruz
  2. krema malzemelerini de yoğunlaşana kadar pişiriyoruz
  3. istediğiniz şekli verebilirsiniz yada yeşimin yaptığı gibi kafes poğaçalar yapabilirsiniz
  4. üstüne yumurta sarısını sürüp 10-15 dk daha bekleyip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYETLE:)

Elmalı ve cevizli kurabiye

Ankara karlar altında arkadaşlar :) durmuyo yağıyooooooo yağıyooooooooo
Kar yağarken Nilüfer'in seslendirdiği parça aklıma geldi...

Alıcı kuşlar gibi başımın üstünde dönüp durmayın
Kol kola girip yalnızlığımı vurmayın yüzüme kar taneleri



Yollar benim umudumdur yoları kapatmayın
Yağmayın yollarıma durun kar taneleri



Çocukluğumuzun unutulmaz parçaları :) bu parçayı dinleyerek geçelim tarifimize 


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı  sıvıyağ
  • 150 gr margarin yada tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • kulak memesi kıvamında olacak kadar un
iç malzemesi için :
  •  3 adet yeşil elma (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ceviz ( elinizle ufalayın)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1/2 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
  1. İç malzemelerin hepsini ocağa koyup pişmeye bırakıyoruz eğer sulanmazsa biraz su ilave edin...
  2. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz  hamuru 4 e bölüp açıyoruz içine harcımızı koyup rulo yapıyoruz 2 cm genişliğinde kesip fırın tepsisine diziyoruz 
  3. 200 derecede yaklaşık 20 dk kadar üstünü kızarmaya yüz tutarken alıyoruz 
Pudra şekeri serpip servis yapın :) AFİYETLE...

AYVA TATLISI (Vişne soslu)

on Cumartesi, Ocak 14, 2012

Merhaba arkadaşlar herkese iyi hafta sonları diliyorum...
Evde yenmeyen ayvaları değerlendirdim hapır hupur yendi :) çok lezzetli olmuştu...resimlerden anlaşılır sanırım :)



MALZEMELER (2 kişilik)

  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı superfresh vişne (derin dondurucumda vardı)
  • 1/2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı su
YAPILIŞI :
  1. Ayvaları soyup ikiye bölüp tencereye kesik tarafları gelecek şekilde diziyoruz sıcak suyu vişneleri ve diğer malzemeleride atıp kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renkleri koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz
  2. 10 dk da bir alt üst ederek 2 tarafında pişmesini sağlayın suyunuz yetmezse sıcak su ilave edebilirsiniz
  3. Dondurmayla servis yapın derim :) ama evde dondurmam kalmamıştı :(
AFİYETLE :)

MOZAİK PASTA (İRMİK TABANLI)

on Salı, Ocak 10, 2012

Merhaba arkadaşlar bu tarifimi Sevgili Yeşil Mutfaktan tarifler Özlem'in ev sahipliği yaptığı PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE GÖNDERİYORUM....
Özlemişim mozaik pasta yapmayı ve yemeyi :) Uzun zamandır dolapta duran SELVA portakallı irmikte buna nasipmiş :)





MOZAİK PASTA için malzemeler:
  • 300 gr petit beurre bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 60 gr bitter çikolata
Bisküvi harici diğer bütün malzemeyi kaynayıncaya pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz...bisküvileri 3-4 parçaya bölüp ılıyan sosla iyice karıştırıyoruz baton kalıba dökü iyice bastırıp kabın şeklini almasını sağlıyoruz

İRMİK TABAN için :
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı SELVA PORTAKALLI İRMİK
  • 1/2 su bardağı şeker
Bütün malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve BATON KALIBIN ÜSTÜNE MOZAİK PASTANIN ÜZERİNE DÖKÜP FINDIK YADA CEVİZLE ÜSTÜNÜ KAPLIYORUZ

BUZDOLABINDA 4-5 SAAT DİNLENDİRİYORUZ...
AFİYETLE :)