Şimdiye Kadar Yedik; Ama Artık Yemezler!

on Çarşamba, Mart 21, 2012

Tarifler, reçeteler, doğal hayat ipuçları falan konuşuyoruz ama sağlıklı yaşam konusunda aklımızı daha çok kurcalaması gereken konu GDO, yani “genetiği değiştirilmiş organizmalar”.

Gündemdeki bu konu hakkında aksiyon almamızı sağlamak isteyen Greenpeace de güzel bir kampanya başlatmış; Yemezler! “Yemezler” ile isteyenler sadece konuşmak yerine, bir imza vererek bu sorunun çözülmesine katkı sağlayabiliyor.

Siz de dilerseniz buradan imza atıp, hala vakit varken GDO’ların ülkemize girmesine engel olabilirsiniz.
www.yemezler.org/?ref=199664

Evet, sadece bir imza atıp kampanyayı paylaşarak et, süt ve diğer gıdalar şeklinde yavrularımızın, ailemizin tabağına koymak zorunda kalacağımız GDO’larla daha güçlü şekilde mücadele edebiliriz. 12 GDO zaten serbestmiş, kalanlarını durdurmak sizin elinizde.

Kampanyaya katılanlar, bir de rozet toplayıp tişört, bardak kazanabiliyor.

Bu arada, bu GDO nedir ne değildir. Tehlikesi neymiş diyenler aşağıdaki videoyu izleyip, paylaşabilir.


#yemezler

Bir bumads advertorial içeriğidir.

LORLU KURABİYE ( KAVRULMUŞ SUSAMLI)

on Perşembe, Mart 01, 2012

Mideye indirilen ve içinde peynir var denildiğinde '' hadi canım! '' dedirten bir tarif :)


MALZEMELER:
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 250 gr tatlı lor ( Bim marketlerinden aldığım kaanlar sürülebilir lor kullandım)
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı susam ( kavrulmuş)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk vanilin

YAPILIŞI :
  1. Pudra şekeri ve tereyağı iyice karıştırın ve diğer malzemeleri ekleyip şekil verin (malzemeler tam kıvamında bir hamur oluşturuyor ama lor sulu gelirse biraz daha un ilave edin)
  2. 200 derece fırında 20-25 dk kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz


AFİYETLE :)