ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER
* 10 tane enginar
* 2 orta boy patates
* 2 havuç
* 10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
* 1-2tane kesme şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağ
* dere otu
YAPILIŞI
Zaten limonlu suyun içinde olan enginarların kenarlarıtemizlenir . Havuç, patates, soğan küçük küçük doğranır, 1 çay bardağı bezelye ile tencereye koyulur ve üstünden aşana kadar su doldurulur. Yeterince tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kaynatılır.
Ayıklanan enginarlar limonlu sudan çıkarılıp yıkanır. Tencerede kaynayan malzemenin içine atılır. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısıkateşte pişirilir (suyunu çekip yağına inmeli). Tencerede soğuduktan sonra, enginarlar parçalanmadan tabağa alınır. Kalan malzeme enginarlara taksim edilir. Üzeri dere otu ile süslenip afiyetle YENİR :)
* 10 tane enginar
* 2 orta boy patates
* 2 havuç
* 10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
* 1-2tane kesme şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağ
* dere otu
YAPILIŞI
Zaten limonlu suyun içinde olan enginarların kenarları
Ayıklanan enginarlar limonlu sudan çıkarılıp yıkanır. Tencerede kaynayan malzemenin içine atılır. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısık
sağlıklı ve lezzetli ellerine sağlık canım
YanıtlaSilrejimde de azmine bayıldım 10 kilo az değil başarılarının devamını dilerim hedefine ulaşırsın inşallah
sevgiler
bizim evde bol bol tüketilir enginar
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
sevgiler
Zarif ziyaretinize gönül dolusu teşekkürler.Bende fahri Çorumluyum, enginarda süper olmuş ellerinize sağlık,sevgilerrrrrr.....
YanıtlaSil42.izleyiciniz oldum...
fotoğraf çok hoş olmuş, iştah acıcı, ellerinize sağlık!
YanıtlaSil