GİRİT KABAĞI DOLMASI(TAVUK KIYMALI)
MALZEMELER:
- 5 adet girit kabağı
- 100 gr tavuk kıyması
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- dereotu
- maydanoz
- kimyon
- karabiber
- pulbiber
- tuz
- kabalarımızın tepelerini kesip alacalı soyalım. içlerini oyalım (iç kısımlarını atmayın ona da bir tarifim var FIRINDA SEBZE BÖREĞİ) kabakların taban kısımlarına bıçakla birer delik açalım
- bir kaba tavuk kıyması ,ince doğranmış soğan,rendelenmiş domatesve sarımsak ,ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ,yıkanmış pirinç ve geri kalan malzemeyi koyup dolma iç malzememizi çiğden hazırlıyoruz.
- kabaklarımızın içini çiğ malzememizle doldurup kapaklarını kapatarak tencereye diziyoruz.
- kabakları geçmeyecek şekilde sıcak su 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup 30 dakika kadar pişiriyoruz...
Yorumlar
Yorum Gönder