ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

on Çarşamba, Mayıs 12, 2010

MALZEMELER
* 10 tane enginar
* 2 orta boy patates
* 2 havuç
* 10 tane arpacık soğan (yoksa 1 tane büyük kuru soğan)
* 1-2tane kesme şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağ
 
* dere otu
YAPILIŞI
Zaten limonlu suyun içinde olan enginarların kenarları temizlenir. Havuç, patates, soğan küçük küçük doğranır, 1 çay bardağı bezelye ile tencereye koyulur ve üstünden aşana kadar su doldurulur. Yeterince tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kaynatılır.
Ayıklanan enginarlar limonlu sudan çıkarılıp yıkanır. Tencerede kaynayan malzemenin içine atılır. Üzerine bir limon sıkılır. Enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir (suyunu çekip yağına inmeli). Tencerede soğuduktan sonra, enginarlar parçalanmadan tabağa alınır. Kalan malzeme enginarlara taksim edilir. Üzeri dere otu ile süslenip afiyetle YENİR :)

4 yorum:

hande dedi ki...

sağlıklı ve lezzetli ellerine sağlık canım
rejimde de azmine bayıldım 10 kilo az değil başarılarının devamını dilerim hedefine ulaşırsın inşallah
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

bizim evde bol bol tüketilir enginar
ellerine sağlık nefis görünüyor
sevgiler

annemineli dedi ki...

Zarif ziyaretinize gönül dolusu teşekkürler.Bende fahri Çorumluyum, enginarda süper olmuş ellerinize sağlık,sevgilerrrrrr.....
42.izleyiciniz oldum...

www.sutumesarellemekarisma.com dedi ki...

fotoğraf çok hoş olmuş, iştah acıcı, ellerinize sağlık!

Yorum Gönder