TAVUKLU TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI




MALZEMELER :
  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 100 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 çaybardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz


YAPILIŞI:
  1. Tavuklarımızı iyice soteliyoruz hatta yüzeyleri hafif kızarsın sonra tel şehriyemizi ilave edip onuda kavuruyoruz 
  2. Yıkanmış ve nişastası akıtılmış pirinçleri de tavuklarımızın üzerine alıp hepsini şöyle bir soteliyoruz 4 su bardağı kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu da ilave edip ağzını kapatıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 15 dk kadarda altı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz 

AFİYETLE :)

Yorumlar

  1. Tam yemek vakti simdi nasil canim cekti. Anlasildi bu oglen tavuklu pilav yenilecek.
    Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet bal şeker olsun canım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar