TAVUKLU TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER :
- 2 su bardağı yıkanmış pirinç
- 4 su bardağı su
- 100 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 çaybardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
YAPILIŞI:
- Tavuklarımızı iyice soteliyoruz hatta yüzeyleri hafif kızarsın sonra tel şehriyemizi ilave edip onuda kavuruyoruz
- Yıkanmış ve nişastası akıtılmış pirinçleri de tavuklarımızın üzerine alıp hepsini şöyle bir soteliyoruz 4 su bardağı kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu da ilave edip ağzını kapatıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 15 dk kadarda altı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz
AFİYETLE :)
Tam yemek vakti simdi nasil canim cekti. Anlasildi bu oglen tavuklu pilav yenilecek.
YanıtlaSilEllerine saglik cok guzel gorunuyor.
Afiyet bal şeker olsun canım :)
YanıtlaSil