NİYOKKİ( GNOCCHİ)...
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
AFİYETLE :)
- niyokki hamuru için :
- 400 gr haşlanmış patates
- 80 gr un
- 1 yumurta
- tuz
- karabiber
- köri
- hamuru haşlamak için:
- küçük bir tencerede kaynayan tuzlu su :)
- Sosu için:
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 dal yeşil soğan
- 2 adet domates
- nane
- karabiber
- fesleğen
- tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle patatesle un oranı çok önemli ...genelde 5:1 oranını kullanırım 100 gr patatese 20 gr un gibi...
- patatesimizi haşlayıp çatal yardımıyla ezin ve fazla darbelerden kaçının sonra 10 dk kadar buzluğa koyup çıkarıp tekrar çatalla ezin bulgur bulgur diye tabir edilir ya öyle olmalı...
- içine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz unu da ilave edip iyice yoğuruyoruz
- kulak memesi kıvamına gelince 4 bezeye ayırıp 4 ayrı oklava şekli verip bir paramak kalınlığında kesiyoruz
- kaynamakta olan suya hamurlarımızı atıyoruz ve suyun yüzüne çıkanları kevgir yardımı ile dışarı alıyoruz
- Sosuna gelince tenceremize sızıyağımızı koyup sarımsak rendemizi kavuruyoruz üzerine doğranmış yeşil soğanlarımızı ilave edip fazla kızarmasına izin vermeden doğranmış domateslerimizi ilave ediyoruz 5 dk kadar pişirip niyokilerimizi bu sosun içine döküyoruz baharatlarımızı da atıp sıcak sıca k servis yapıyoruz :)
AFİYETLE :)
Çok ilginç lezzeti görünüyor,ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilgercekten cok ilginc denemeliyorum bunu
YanıtlaSilBayılırım!
YanıtlaSilEllerinize sağlık..