GİRİT KABAĞI DOLMASI(TAVUK KIYMALI)

on Pazartesi, Ağustos 09, 2010

MALZEMELER:

  • 5 adet girit kabağı
  • 100 gr tavuk kıyması
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • dereotu
  • maydanoz
  • kimyon
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. kabalarımızın tepelerini kesip alacalı soyalım. içlerini oyalım (iç kısımlarını atmayın ona da bir tarifim var FIRINDA SEBZE BÖREĞİ) kabakların taban kısımlarına bıçakla birer delik açalım
  2. bir kaba tavuk kıyması ,ince doğranmış soğan,rendelenmiş domatesve sarımsak ,ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ,yıkanmış pirinç ve geri kalan malzemeyi koyup dolma iç malzememizi çiğden hazırlıyoruz.
  3. kabaklarımızın içini çiğ malzememizle doldurup kapaklarını kapatarak tencereye diziyoruz.
  4. kabakları geçmeyecek şekilde sıcak su 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup 30 dakika kadar pişiriyoruz...
 Sarımsaklı yoğurtla çok güzel oluyo tavsiye ederim :) AFİYETLE...

0 yorum:

Yorum Gönder