YALANCI BEYTİ KEBABI

on Pazartesi, Eylül 20, 2010

 
 
 
 
MALZEMELER (4 kişilk)

  • 1 adet Tavuk göğsü
  • 4 adet lavaş
  • 1 büyük boy domates(rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • maydanoz
  • pul biber
  • karabiber
  • tuz
YAPILIŞI:
  1. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz tavuk gögsünü ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz
  2. domatesleri de ilave edip 10 dk kadar pişiriyoruz...Tencerenin altını kapatıp maydanoz ve diğer   baharatlarıda koyup karıştırıyoruz
  3. lavaşları tavada arkalı önlü ısıtıp lahmacun gibi harcı yayıyoruz ve sıkıca dürüm yapıyoruz  2 parmak kalınlığında kesip güzelce tabağımıza diziyoruuuuuuuuuz :)
SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS YAPIN BİDEEEEEE ÜZERİNE HAFİFTEN TEREYAĞLI BİR SOS YAPARSANIZ DAHA KEYİFLİ OLUYO... :) AFİYETLE...

2 yorum:

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Bacım maşallahın var :) bu ne hız :) Bravo sana,çok nefis olmuş,denemek lazım..sevgiler.

DATLIM dedi ki...

Teşekkür ederim :) aslında biraz tembellikten yazamıyorum...birikiyo tarifler:)

Yorum Gönder