BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA

on Cuma, Ekim 07, 2011

makarnayı kim sevmez ki...karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten kaçındığımdan fazla yiyemiyorum :) tadına bakmakla yetindim. gerçekten!!! :)

Beşamel sos için malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz ve karabiber

makarna sosu için malzemeler: 
  • 2 adet domates (ince ince doğrancak)
  • 1 adet iri soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz karabiber
VE TABİKİ 1 PAKET MAKARNA HAŞLANCAK :))))

YAPILIŞI:
  1. Makarnayı 1 litre kadar kaynarsuda haşlıyoruz...
  2. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı yağda ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı soteliyoruz sonra domatesi mizi doğrayıp melemen kıvamına gelene kadar pişiriyoruz baharatlarımızı atıp makarnayla sosumuzu harmanlıyoruz 
  3. bir tavaya tereyağımızı koyup unu hafifce kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz kıvam alınca tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.beşamel sosumuz hazır(isteğe bağlı kaşar rendelerseniz daha lezzetli olabiliyo)
  4. ısıya dayanıklı bir kaba soslu makarnamızı alıp üzerine beşamel sosumuzu döküp fırına veriyoruz.200 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz
AFİYETLE :))

0 yorum:

Yorum Gönder