Bezelyeli havuçlu dereotlu pilav

on Çarşamba, Kasım 10, 2010

Uzun süredir yazamadım malum sadece akşam birkaç saatlik temizliklerle bayram temizliği yapıyorum :) tarifler birikti ...yavaş yavaş yazarım artık :)




MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet havuç( küp küp doğranmış)
  • 1  su bardağı bezelye(haşlanmış)
  • 1 tutam dereotu
  • tuz
  • karabiber
YAPILIŞI :
  • Pirince 1-2 damla limon sıkarak yarım saat kadar sıcak suda bekletelim
  • Zeytinyağımızı tavaya alıp havuç ve bezelyemizi azcık soteleyelim :)renkleri parlak oluyo pilavın içinde
  • sonra nişastası akmış pirinçlerimizide üzerlerine alıp biraz daha kavurup tavuk suyumuzu üzerine ilave edelim...tuzumuzu da kyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  • Suyunu çeken pilavın altını kapatıp dereotlarını ve karabiberimizi de koyup 20 dk dinlendirelim :) tane tane bir pilav oluyor :)
AFİYETLE:)

1 yorum:

Sevil dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
çok nefis olur bilirim tadını ..

Yorum Gönder