Bezelyeli havuçlu dereotlu pilav
Uzun süredir yazamadım malum sadece akşam birkaç saatlik temizliklerle bayram temizliği yapıyorum :) tarifler birikti ...yavaş yavaş yazarım artık :)
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet havuç( küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
- 1 tutam dereotu
- tuz
- karabiber
- Pirince 1-2 damla limon sıkarak yarım saat kadar sıcak suda bekletelim
- Zeytinyağımızı tavaya alıp havuç ve bezelyemizi azcık soteleyelim :)renkleri parlak oluyo pilavın içinde
- sonra nişastası akmış pirinçlerimizide üzerlerine alıp biraz daha kavurup tavuk suyumuzu üzerine ilave edelim...tuzumuzu da kyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
- Suyunu çeken pilavın altını kapatıp dereotlarını ve karabiberimizi de koyup 20 dk dinlendirelim :) tane tane bir pilav oluyor :)
arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilçok nefis olur bilirim tadını ..