ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYE

on Cumartesi, Kasım 27, 2010

Bu fasulyeyle tanışmam annem sayesinde oldu :) aslında onun kadar becerebileceğimi de sanmıyorum SENİ SEVİYORUM ANNECİM ...

 MALZEMELER :
  • 1/2 kg bombay fasulye
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kesme şeker
  • tuz
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI :
  1. bombay fasulyelerimizi üzerini 3-4 parmak gececek şekilde soğuk su ilavesiyle haşlıyoruz (bu arada kaşık vurmamaya dikkat edin)
  2. düdüklü tencerede soğanımızı kavuruyoruz biber salçamızıda ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz 
  3. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanlarımızın üzerine alıyoruz iyice pişip özlenene kadar...
  4. 1 saat kadar kaynayan bombayların önce suyunu domateslerin üzerine alıyoruz sonra kevgir yardımı ile bombayları tencereye alıyoruz tekrar söylüyorum parçalanmaması için itinalı davranın üzerini 1 parmak geçecek şekilde suyunu koyup şeker ve tuzunu da ilave edip 15 dk kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz
  5. Düdüklü tancerede pişen bombayları ağzı kapalı bir vaziyette sabaha kadar soğutuyoruz(ağzı açık soğutursanız kabukları kalkıyor....
  6. Yayvan bir kaba alıp sızma zeytinyağı gezdiriyoruz üzerine (parlaklık için)...Maydanozları da ilave edip servise hazırlıyoruz :)
AFİYETLE:)

3 yorum:

seda dedi ki...

hiç denemedim. Fakat fotoğrafınızdan lezzetli olduğu belli oluyor. ellerinize sağlık

esradan dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor.

Bayram Kombesi dedi ki...

Anne mamalari hep hada guzel oluyor degil mi! Ellerine saglik ama eminim seninki de en az anneninki kadar guzeldir.

Yorum Gönder