YALANCI TAVUK BUTLARI

on Pazar, Kasım 28, 2010


SEVGİLİ ARKADAŞIM PEPELACIĞIMIN TARİFİNDEN ESİNLENEREK AFFINA SIĞINIP BİRAZ DEĞİŞTİREREK YAPTIM...

MALZEMELER :
  • 100 gr labne
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 adet büyük boy patates (haşlanmış)
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı un
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet çiğ patates
  • kıvamını ayarlamak için galeta unu
YAPILIŞI:
  1. Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp çok az bir yağda soteliyoruz (pepelacığım çiğ kullanmış ama benim midem rahatsız olduğundan soğanları ve biberleri öldürdüm )
  2. Un ve çiğ patates hariç bütün malzemeleri güzelce yoğuruyoruz çok sert olmasın...
  3. buzlukta 15 dk kadar bekletiyoruz
  4. Çiğ patateslerimizi  patates kızartır gibi doğruyoruz
  5. hazırladığımız harçtan avuç içi kadar alıp şekil veriyoruz ve çiğ patateslerimizi altlarına saplıyoruz
  6. una bulayıp bol yağda kızartıyoruz 

NOT : butların sapını oluşturan çiğ patateslerin içerde kalan kısmı pişmiyor haberinize :) sonra niye çiğ demeyin :)))

AFİYETLE :)

5 yorum:

papatya68 dedi ki...

selam Datlım
nefis olmuştur eminim içinedeki zencefil ilginç tadına nasıl bir etki yaptı acaba?
denemek istiyorum
bence sap yaptığımız patatesleri çiğ değilde az kızartılmış kullansak olmazmı acaba?
afiyetle kal

sarkaç dedi ki...

Elinize sağlık, hoş görüntüler.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

susamcorekotu dedi ki...

çok hoş:)pepelanın da senin de eline sağlık,şifa olsun

Sheydosh dedi ki...

Uuu, yalan asla bu kadar güzel olmamıştır herhalde. :) Süper görünüyorlar! Ellerinize sağlık.^^

Yorum Gönder