NİYOKKİ( GNOCCHİ)...

on Pazar, Ocak 16, 2011

MALZEMELER:

  • niyokki hamuru için :
  • 400 gr haşlanmış patates
  • 80 gr un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • köri
  • hamuru haşlamak için:
  • küçük bir tencerede kaynayan tuzlu su :)
  • Sosu için:
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 adet domates 
  • nane
  • karabiber
  • fesleğen
  • tuz           

 YAPILIŞI:
  1. Öncelikle patatesle un oranı çok önemli ...genelde 5:1 oranını kullanırım 100 gr patatese 20 gr un gibi...
  2. patatesimizi haşlayıp çatal yardımıyla ezin ve fazla darbelerden kaçının sonra 10 dk kadar buzluğa koyup çıkarıp tekrar çatalla ezin bulgur bulgur diye tabir edilir ya öyle olmalı...
  3. içine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz unu da ilave edip iyice yoğuruyoruz
  4. kulak memesi kıvamına gelince 4 bezeye ayırıp 4 ayrı oklava şekli verip bir paramak kalınlığında kesiyoruz                     
  5. kaynamakta olan suya hamurlarımızı atıyoruz ve suyun yüzüne çıkanları kevgir yardımı ile dışarı alıyoruz
  6. Sosuna gelince tenceremize sızıyağımızı koyup sarımsak rendemizi kavuruyoruz üzerine doğranmış yeşil soğanlarımızı ilave edip fazla kızarmasına izin vermeden doğranmış domateslerimizi ilave ediyoruz 5 dk kadar pişirip niyokilerimizi bu sosun içine döküyoruz baharatlarımızı da atıp sıcak sıca k servis yapıyoruz :)
NOT: Sarımsaklı yoğurdu çok yakıştırıyorum ben deneyin derim :)
AFİYETLE :)                                        

3 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok ilginç lezzeti görünüyor,ellerine sağlık sevgiler

Taze Anne dedi ki...

gercekten cok ilginc denemeliyorum bunu

Cafe Pepela dedi ki...

Bayılırım!
Ellerinize sağlık..

Yorum Gönder