HARİKA BİR POĞAÇA TARİFİ....
Bu poğaçayı yiyen nasıl yaptın diye soruyor hem leziz hemde yumuşacık bir poğaça ...deneyin aynı fikirde olacağız mutlaka :)hadi başlayalım
Tarifimizi üç aşamalı yapacaz
önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz (ben içine kaşar rendesi ve dereotuda ekledin ne isterseniz hamurla birlikte yoğurabilirsiniz)
DENEYİN BENİMLE PAYLAŞIN OLUMSUZ BİR SONUÇ ALMAYACAKSINIZ :) AFİYETLE
Tarifimizi üç aşamalı yapacaz
- 1. aşama:
- 2.aşama:
- 3.aşama:
- 2 su bardağı un
- 2 pk kabartma tozu
- 1 pk karbonat (5 gr)
- 2 çay kaşığı tuz
- 4.aşama:
önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz (ben içine kaşar rendesi ve dereotuda ekledin ne isterseniz hamurla birlikte yoğurabilirsiniz)
DENEYİN BENİMLE PAYLAŞIN OLUMSUZ BİR SONUÇ ALMAYACAKSINIZ :) AFİYETLE
sirkeli tarifleri bilirim, her zaman güzeldir..
YanıtlaSilnicedir yapmadığımı hatırladım.
çok güzel görünüyor demeden DE geçemeyeceğim :=))
sevgiler.
BİR DUT MASALI- nUnU
süper görünüyorlar canım..ellerine sağlık.sevgiler....
YanıtlaSilDeğişik bir tarif canım, ellerine sağlık. listeme aldım bende deneyeceğim:)
YanıtlaSilsevgiler..
mutlu hafta sonları dilerim.
inciyemek.blogspot.com
Sirke hamura ayrı bir güzellik veriyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok lezzetlı bır poğaça olmalı,değişik.sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık tariflerinizin hepsi birbirinden güzel...
YanıtlaSilsevgiler...
Çok güzel olmuş görüntü de nefis ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilSlm ziyaretiniz için çok teşekkür ederim:))her zaman beklerim, bu poğaça mest etti beni elimi uzatsam da yesem keşke çok iştah açıcı görünüyor eline sağlık hemşerim:)
YanıtlaSilvayyyy bu ne böyle ellerine sağlık tatlım muhteşem görünüyor ve anlatımınada bayıldım....sevgiler
YanıtlaSilnom nom nom missssss olmuş.
YanıtlaSilçok güzel olduğu görüntüden belli oluyo zaten,tarifi aldım deniycem...:))
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)bakın bu tarifte çok iddialıyım mutlaka deneyin...garanti tarifleri seviyorum :))))
YanıtlaSilHiim mis gibi bir pogaca olmus ellerinize saglik, selamlar...
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor,yalnız içerisinde görünen dereotlarını tarife yazmamışsın,peynir falandamı var?...Limon çiçekleri
YanıtlaSilAslında tarifin sonunda yazıyo canım ...evet ekledim dereotu ve kaşar peyniri ekledim hamur yoğurduktan sonra ...istersen zeytin dilimide ekleyebilirsin oda güzel oluyo...yalnız klasik poğaçada olduğu gibi arasına koymuyorum bu tarifte rastgele karıştırıyorum hamuruna
YanıtlaSilçokkkkkkkkkk beğendim harika bir tarife benziyor görüntüsü söylüyor zaten ellerinize sağlık deneyip sonucu paylaşacağım sevgiler
YanıtlaSilcanım bu poğaçayı hazırlamayı beceremedim sanırım:))o kadar cıvık bir hamur oldu ki kaşık ile tepsiye dökmem gerekirdi .içine yaklaşık iki su bardağı daha un döktüm yine yumşak bir hamur oldu fakat yağı azaldı fena olmadı fakat
YanıtlaSililk hazırladığımda tarife sadık kalmayı isterdim.
teşekkürler paylaşımın için canım.
öperim seni..
Sevgili inci yemek, eğer margarinin soğuk değilse ve dediğim aşamalardan geçirmeden yoğurmaya kalkarsan cıvık bir hamur elde ediyosun evet...önemli olana margarini 2 su bardağı unla nohut tanesi kadar küçülene kadar mutfak robotunda çekmek ama mutfak robotun yoksa yağı yine unla minik minik parçalıyosun ve fırına verirken bile içinde yağlar öyle görünüyor...bilmem anlatabildim mi ??? katmer katmer olmasının asıl sebebi margarinin parçalı ve soğuk olması ...mazlemeler birebir tutuyor canım ...
YanıtlaSilNe güzel anlatmışsın datlım
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor .....