Cevizli ve Mayonezli tavuk
MALZEMELER (4 kişilik)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mayonez
- 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tavuk gögüslerini mikrodalga poşetiniz varsa onun içine yoksa bir fırın poşetine koyup 900 w'da 6 dk kadar pişirin ve soğumaya bırakın
- Bir kaba mayonez ,yoğurt ,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu koyun iyice karıştırın
- Tavukları kuşbaşından daha küçük doğrayın ve sosun içine karıştırın
- Cevizleride karışıma ilave edin
- servis tabağına aldığınız soslu tavuklarınızın üzerine yağda kızdırılmış pulbiberinizi dökün...
Yorumlar
Yorum Gönder