KAYSERİ YAĞLAMASI (SOYA KIYMALI)
EŞİM ET YEMEDİĞİNDEN BU YEMEĞİ SOYA KIYMASI İLE DENEDİM VE SÜPER OLDU
MALZEMELER (4 kişilik)
MALZEMELER (4 kişilik)
- 6 adet uno lavaş
- 1 çay bardağı soya kıyması
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- kimyon
- üzerine sarımsaklı yoğurt
- 10 dk önceden soya kıymalarını 1 çay bardağı sıcak su ile dinlendirelim
- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağı koyduğumuz tencerede kavuralım
- Salçalarıda ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım
- Domatesi rendeleyip tencereye ilave edelim suyunu çekene kadar kavuralım
- Soya kıyması ve baharatlarıda koyup 1 dk kavurduktan sonra tencereyi ateşten alıp maydanozlarıda ilave edelim
Böylelikle iç harcımız hazır... - Lavaşlarımızı teflon bir tavada ısıtıp lahmacun gibi içi lavaşların üzerine dağıtalım ve rula yapıp ikiye keselim
- Aslında lahmacunlar üstüste konmalı ama çok ıslak oluyor diye ben rulo yapıp kesiyorum
- Servis tabağına aldığımız yağlamaların yarısına kadar sarımsaklı yoğurt dökelim.
Yorumlar
Yorum Gönder