Ana içeriğe atla
DEVLETŞAH'TAN ELMALI KURABİYE
İLK DEFA ELMALI KURABİYE YAPTIM VE GÜVENDİĞİM BİR İNSANIN TARİFİNİ KULLANDIM:) GERÇEKTEN HARİKA OLDU...
Malzemeler
Hamuru için
İçi için
Hazırlanışı
- Hamuru yoğuracağınız kaba, yoğurt, eriyip soğumuş margarin ve sıvıyağı, pudra şekerini ekleyip çırpın.
- Kabartma tozu ile elenmiş unu ekleyip hamuru yoğuru yoğurun.
- Buzdolabında beklemeye bırakın.
- Soyulmuş ve rendelenmiş elmaları, şeker, ceviz ile beraber pişirin.
- Pişme işlemi bittikten sonra tarçını ekleyin.
- Hamurdan küçük parçalar kopartarak avucunuzun içinde yuvarlak şekilde açın.
- Açılan hamurun içine elmalı harcı koyup kapatın.
- Hamurun tamamından küçük toplar yaparak yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
Notlar
- İstenirse top şeklinde değil de yarım ay şeklinde ya da hamur merdane ile açılıp sigara böreği gibi sarılarak da yapılabilir.
- Ceviz yerine fındık kullanılabilir.
evet eminim harika olmuştur görüntü çok şık.ellerine sağlık
YanıtlaSil