Soğanlı mantarlı tavuk parçaları
MALZEMELER (2 kişilk)
- 4 adet ızgaralık hazırlanmış tavuk butu
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 adet büyük mantar
- 1 çay kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı tavuk harcı
- kekik
- tuz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- tavuk etlerini kuşbaşı kemiklerinden ayırıp kuşbaşı hale getirin ( daha yumuşak bir yemesi olduğu için but etini tercih ediyorum tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz tabiki) geniş bir kaba alın
- soğanları da uzun uzun kalacak şekilde ince ince dilimleyin
- mantarları önceden limonlu bir suda kararması için bekletin onlarıda dilimleyin
- Tavukları aldığımız geniş kaba soğanları ve mantarları alıp geriye kalan malzemelerin hepsini karıştırın
- kısık ateşte yağsız teflon tavalaya atın ve tavuklar suyunu salana kadar soteleyin
- suyunu çekerçekmezde ocaktan alın...Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder