Tavuklu Sulu Köfte
HEP TAVUK HEP TAVUK DEMEYİN :)))) EŞİNİZ ET YEMİYOR İSE TAVUKLU YEMEKLER YAPMAMIZ NORMAL DEMİ:)
MALZEMELER (4 kişilik)
MİNİK TAVUK KÖFTELERİNİZİ FAZLADAN YAPARSANIZ BUZLUKTA HAZIR BİR YEMEĞİNİZ OLUR ....AFİYETLE:)))
MALZEMELER (4 kişilik)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet küçük soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı un
- tuz
- karabiber
- kimyon
- nane
- Doğrayıcınız var ise tavuk göğsünü,yumurtayı,maydanozu,ince bulguru,soğanı,sarımsağı tuz karabiber ve kimyonu hep birlikte içine atın ve incelene kadar çekin...
- karışımı bir kaba alıp tekrar yoğurun ellerinize yapışacaktır :) bu normal...
- ellerinizi suya batırarak minik topcuklar yapın (fındıktan iri olsun)
- yayvan bi kabada unu döküp topcukları bunun içine atın...hem unlanıp birbirine yapışmaz hemde suyuna yoğunluk verir (eğer yemek için fazla geldiyse buzlukta uzun süre muhafaza edersiniz)
- bir taraftan tenceremize az bir yağ koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun sonra 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin
- salçalı suyumuz kaynarken minik tavuklu köfteleri içine atın ve kısık ateşte 10 dk kadar pişirin
- Tencerenin altını kapattıktan sonra naneyi serpin ve servis yapın
MİNİK TAVUK KÖFTELERİNİZİ FAZLADAN YAPARSANIZ BUZLUKTA HAZIR BİR YEMEĞİNİZ OLUR ....AFİYETLE:)))
Yorumlar
Yorum Gönder