Kremalı poğaça
MALZEMELER
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 pk yaş maya
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1/2 bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı çörekotu
- 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
- Sinangil Un
- Mayayı çok az bir sütle eritin
- zeytin ve çörek otu hariç bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
- Hamur kendinin iki katı olana kadar ılık bir ortamda bekletin
- Kabaran hamuru tekrar yoğurun
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine zeytin koyup küçük bezeler oluşturun
- Zeytinli poaçaları yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dk daha bekleyin
- Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürüp çörek otunu serpin... 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün
- Üstleri kızarınca olmuş demektir :)
Yorumlar
Yorum Gönder