beşamel soslu tavuklu karnıbahar

on Salı, Ocak 26, 2010





MALZEMELER (4 kişilik)
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 2 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 adet küçük boy haşlanmış karnıbahar
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı  köri
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tavuk gögüslerini julyen doğrayın köri ve biraz tuz atarak harmanlayın.kızgın yağda sulandırmadan kavurun ve tam pişmesini beklemeden ocaktan alın
  • Diğer taraftan beşamel sosumuzu hazırlayalım
  •  2 yemek kaşığı unu yağda kavurun hafif pembeleşince yavaş yavaş sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın kaynayınca tuzunuda serpip fırın tepsisine aldığımız karnıbahar ve tavukların üzerine eşit şekilde yayın
  • önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk kadar pişirin ve fırından çıkarmayı yakın kaşarını ilave edin üstü kızarınca tepsiyi, fırından alın
     KARNIBAHAR KIZARTMASINDAN DAHA HAFİF VE LEZZETLİ OLDU ...AFİYETLE  :)

2 yorum:

özlem dedi ki...

Karnıbahar yemeğine yeni bir yorum.Çok hoşuma gitti ellerinize sağlık.Bursa dan sevgiler...

ŞÜKRAN dedi ki...

Özlem yorum yazmış oysa ben yorum yazmadan alıp tattım bile haberin olsun. zaten akşam akşam hangi bloğa baksam nefis taifler.. çok acıktım çooook... ellerine sağlık.. sevgiler..

Yorum Gönder