Soğanlı mantarlı tavuk parçaları

on Cumartesi, Ocak 16, 2010

      MALZEMELER (2 kişilk)
    • 4 adet ızgaralık hazırlanmış tavuk butu
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 5 adet büyük mantar
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1 yemek kaşığı tavuk harcı
    • kekik
    • tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
      Çok pratik ve 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir yemek...
  • tavuk etlerini kuşbaşı kemiklerinden ayırıp kuşbaşı hale getirin ( daha yumuşak bir yemesi olduğu  için but etini tercih ediyorum tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz tabiki) geniş bir kaba alın
  • soğanları da uzun uzun kalacak şekilde ince ince dilimleyin 
  • mantarları önceden limonlu bir suda kararması için bekletin onlarıda dilimleyin
  • Tavukları aldığımız geniş kaba soğanları ve mantarları alıp geriye kalan malzemelerin hepsini karıştırın
  • kısık ateşte yağsız teflon tavalaya atın ve tavuklar suyunu salana kadar  soteleyin
  • suyunu çekerçekmezde ocaktan alın...Afiyet olsun
BEN BU YEMEĞİ TOST MAKİNESİNDE YAPIYORUM ASLINDA :) YUMUŞACIK VE BAHARATLI BİR LEZZET...DÜRÜM ARASINDA YANINDA KREMALI PATATESLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder