Tavuklu Sulu Köfte

on Pazar, Ocak 17, 2010

 HEP TAVUK HEP TAVUK DEMEYİN :)))) EŞİNİZ ET YEMİYOR İSE TAVUKLU YEMEKLER YAPMAMIZ NORMAL DEMİ:)


MALZEMELER (4 kişilik)

    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 adet yumurta
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 adet küçük soğan
    • 1 küçük diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı un
    • tuz
    • karabiber
    • kimyon
    • nane
  • Doğrayıcınız var ise tavuk göğsünü,yumurtayı,maydanozu,ince bulguru,soğanı,sarımsağı tuz karabiber ve kimyonu hep birlikte içine atın ve incelene kadar çekin...
  • karışımı bir kaba alıp tekrar yoğurun ellerinize yapışacaktır :) bu normal...
  • ellerinizi suya batırarak minik topcuklar yapın (fındıktan iri olsun)
  • yayvan bi kabada unu döküp topcukları bunun içine atın...hem unlanıp birbirine yapışmaz hemde suyuna yoğunluk verir (eğer yemek için fazla geldiyse buzlukta uzun süre muhafaza edersiniz)
  • bir taraftan tenceremize az bir yağ koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun sonra 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin
  • salçalı suyumuz kaynarken minik tavuklu köfteleri içine atın ve kısık ateşte 10 dk kadar pişirin
  • Tencerenin altını kapattıktan sonra naneyi serpin ve servis yapın

     MİNİK TAVUK KÖFTELERİNİZİ FAZLADAN YAPARSANIZ BUZLUKTA HAZIR BİR YEMEĞİNİZ OLUR ....AFİYETLE:)))

0 yorum:

Yorum Gönder