Mikrodalgada zeytinyağlı barbunya

on Pazar, Ocak 17, 2010


MALZEMELER (4 kişilik)
    • 2 su bardağı barbunya
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 adet orta boy patates
    • 4 adet arpacık soğan
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • tuz
    • şeker
    • maydanoz
    • zeytin yağı
   
  • patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın 
  • bir gece önceden kaynatılıp suyun içinde beklemeye bırakılan barbunyaları yıkayıp ağzı kapaklı bir mikrodalga kabına alın 
  • patates ve havucu da ilave edin
  • Arpacık soğanları da soyun ve tümce atın
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığından az şekeri üzerine ilave edin.(şeker koymuyorum ben :)  tercihe kalmış)
  • 3 bardak kaynamış suyu üzerine koyun...1 bardak sudada salçaları eritip kabın içine boşaltın kabın ağzını kapatın
  • mikrodalgada 900 w. da 20 dk pişirin.fırından çıkarınca arpacık soğanları da içinden çıkarıp soğumaya bırakın
  • soğuyan barbunyaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını gezdirin ve bir tutam maydonazla süsleyin
     Kuru fasulye ve nahutu da deneye bilirsiniz aynı yöntemle gayet lezzetli oluyor...yalnız onları önceden soğanla kavurup mikrodalgaya atmak lazım

    DÜDÜKLÜ TENCERELERDE UĞRAŞMAYA GEREK KALMADI DEMİ...AFİYETLE :)

0 yorum:

Yorum Gönder