KAYSERİ YAĞLAMASI (SOYA KIYMALI)

on Perşembe, Ocak 21, 2010

 EŞİM ET YEMEDİĞİNDEN BU YEMEĞİ SOYA KIYMASI İLE DENEDİM VE SÜPER OLDU


MALZEMELER (4 kişilik)

    • 6 adet uno lavaş
    • 1 çay bardağı soya kıyması
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 adet domates
    • 1 küçük diş sarımsak
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • tuz
    • karabiber
    • kimyon
    • üzerine sarımsaklı yoğurt
  • 10 dk önceden soya kıymalarını 1 çay bardağı sıcak su ile dinlendirelim
  • Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağı koyduğumuz tencerede kavuralım
  • Salçalarıda ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım
  • Domatesi rendeleyip tencereye ilave edelim suyunu çekene kadar kavuralım
  • Soya kıyması ve baharatlarıda koyup 1 dk kavurduktan sonra tencereyi ateşten alıp maydanozlarıda ilave edelim
     Böylelikle iç harcımız hazır...
  • Lavaşlarımızı teflon bir tavada ısıtıp lahmacun gibi içi lavaşların üzerine dağıtalım ve rula yapıp ikiye keselim
  • Aslında lahmacunlar üstüste konmalı ama çok ıslak oluyor diye ben rulo yapıp kesiyorum
  • Servis tabağına aldığımız yağlamaların yarısına kadar sarımsaklı yoğurt dökelim.
     Resim en kısa zamanda eklenecek ....AFİYETLE:)))

0 yorum:

Yorum Gönder