DEVLETŞAH'TAN ELMALI KURABİYE

on Cuma, Ocak 22, 2010



 İLK DEFA ELMALI KURABİYE YAPTIM VE GÜVENDİĞİM BİR İNSANIN TARİFİNİ KULLANDIM:) GERÇEKTEN HARİKA OLDU...

Malzemeler
Hamuru için
İçi için


Hazırlanışı
  1. Hamuru yoğuracağınız kaba, yoğurt, eriyip soğumuş margarin ve sıvıyağı, pudra şekerini ekleyip çırpın.
  2. Kabartma tozu ile elenmiş unu ekleyip hamuru yoğuru yoğurun.
  3. Buzdolabında beklemeye bırakın.
  4. Soyulmuş ve rendelenmiş elmaları, şeker, ceviz ile beraber pişirin.
  5. Pişme işlemi bittikten sonra tarçını ekleyin.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopartarak avucunuzun içinde yuvarlak şekilde açın.
  7. Açılan hamurun içine elmalı harcı koyup kapatın.
  8. Hamurun tamamından küçük toplar yaparak yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin.
  9. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  10. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
Notlar
  • İstenirse top şeklinde değil de yarım ay şeklinde ya da hamur merdane ile açılıp sigara böreği gibi sarılarak da yapılabilir.
  • Ceviz yerine kullanılabilir.

1 yorum:

yemek yapalım dedi ki...

evet eminim harika olmuştur görüntü çok şık.ellerine sağlık

Yorum Gönder