Cevizli ve Mayonezli tavuk

on Pazar, Ocak 17, 2010


MALZEMELER (4 kişilik)
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı mayonez
    • 1 çay bardağı ufaltılmış ceviz
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tavuk gögüslerini  mikrodalga poşetiniz varsa onun içine yoksa bir fırın poşetine koyup 900 w'da 6 dk kadar pişirin ve soğumaya bırakın
  • Bir kaba mayonez ,yoğurt ,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu koyun iyice karıştırın
  • Tavukları kuşbaşından daha küçük doğrayın ve sosun içine karıştırın
  • Cevizleride karışıma ilave edin
  • servis tabağına aldığınız soslu tavuklarınızın üzerine yağda kızdırılmış pulbiberinizi dökün...
     10 DAKİKAMIZI BİLE ALMADI DEMİ...TAVUK SUYU İÇİN HAŞLADIĞIM TAVUK PARÇALARINI BÖYLE DEĞERLENDİRİYORUM... AFİYETLE  :)

0 yorum:

Yorum Gönder