Kremalı poğaça

on Pazartesi, Ocak 18, 2010


MALZEMELER
    • 1 kutu krema
    • 1 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 pk yaş maya
    • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
    • 1/2 bardağı zeytinyağı
    • 1/2 çay bardağı çörekotu
    • 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
    • Sinangil Un
  • Mayayı çok az bir sütle eritin
  • zeytin ve çörek otu hariç bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamur kendinin iki katı olana kadar ılık bir ortamda bekletin
  • Kabaran hamuru tekrar yoğurun
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine zeytin koyup küçük bezeler oluşturun
  • Zeytinli poaçaları yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dk daha bekleyin
  • Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürüp çörek otunu serpin... 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün
  • Üstleri kızarınca olmuş demektir :)
       BEN YAĞ KOYMAYI UNUTTUM :) SİZ UNUTMAYIN...AFİYETLE:)))

0 yorum:

Yorum Gönder