TAVUKLU TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

on Salı, Ekim 05, 2010




MALZEMELER :
  • 2 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 100 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 çaybardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz


YAPILIŞI:
  1. Tavuklarımızı iyice soteliyoruz hatta yüzeyleri hafif kızarsın sonra tel şehriyemizi ilave edip onuda kavuruyoruz 
  2. Yıkanmış ve nişastası akıtılmış pirinçleri de tavuklarımızın üzerine alıp hepsini şöyle bir soteliyoruz 4 su bardağı kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu da ilave edip ağzını kapatıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 15 dk kadarda altı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz 

AFİYETLE :)

2 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

Tam yemek vakti simdi nasil canim cekti. Anlasildi bu oglen tavuklu pilav yenilecek.
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

DATLIM dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun canım :)

Yorum Gönder