YEMEK BLOGGERLARININ İZLEMESİ GEREKEN BİR FİLM ''Julie & Julia''

 Dünyada sevildi ama hala ülkemizde gösterime girmedi...Bende Digitürkte izleme fırsatı buldum ve arşivime ekledim ...


LEZZET PEŞİNDE KOŞAN İKİ KADININ HAYAT HİKAYESİ ...
Filmin asıl kahramanı olan Julia Child’ın başarı hikayesi 1950 yılında Fransa’da başlıyor. Julia Child, İkinci Dünya Savaşı sırasında orduya katılmak istedi ancak boyu çok uzun olduğu için bu isteği gerçekleşmedi. O da cephe gerisinde görev yaptı. Savaştan sonra Paul Cushing Child ile evlenen Julia, eşinin diplomasi görevi nedeniyle Paris’e gitti. Eşi Fransa’daki Amerikan Konsolosluğu’nda çalışan Julia Child, yeni geldiği bu ülkede kendisini mutlu edecek bir şeylerle meşgul olmayı düşünürken, şapka yapımından dikişe kadar kendine bir çok meşgale yaratmaya çalışıyor. Tahmit ettiğiniz üzere bu meşgalelerin hiçbirinde dikiş tutturamıyor. En sonunda en sevdiği şeyi yani yemek yapmayı deniyor ve ünlü aşçılık okulu Le Cordon Bleu’nun kapısını çalıyor. Child, aşçılık okulunda azmi ve hırsıyla kısa sürede çok başarılı oluyor.  Child, Simone Beck ve Louisette Bertholle ile Amerikalılar için Fransız mutfağını anlatan “Fransız Mutfağında Ustalaşmak” adlı kitabın ortak yazarlarından birisi. Kitap Amerika’da en çok satanlar listesine girdi. Child, ABD’ye döndüğünde televizyonda yemek programı da yaptı. Neşeli tarzı, konuşma şekli, yaptığı yemekler çok sevildi. 10 yıl süren Fransız Aşçı adlı program Emmy Ödülü bile kazandı. Pek çok kitaba imza atan Child, 2004′te hayata veda etti.
1950′li yıllarda yazdığı kitaplarla kadınların idölü olan Julia Child, Julie Powell’a ilham verdi
Filmde Julia Child yemek tarifleri verirken, bir taraftan da kadınlık dersi veriyor. Mutfakta bile boynunda olan inci kolyesi, konuşma stili, eşi Paul’e karşı nazik ve sevecen tavırları ile Amerikalı kadınların gönlünde taht kuran Child, 2002′de ABD’de bir pizzacının üzerindeki küçük dairede yaşayan Julie Powell’ın ilham perisi oluyor…
Julie Powell, 11 Eylül saldırılarında mağdur olanlara hizmet veren bir devlet dairesinde memur olarak çalışıyor. Kendince sıradan sayılan arkadaşları muazzam başarıları imza atarken, kendisinin sıradan bir hayat sürmesi. Haluki Julie’nin tek isteği kitabı yayınlanmış, bir yazar olmak. Fakat bunu nasıl yapabileceği konusunda kafası biraz karışık. Eşi ona bir yazar olabilmek için kitabının yayınlanması gerekmediği, blog yazarak da yazılarını yayınlayabileceği konusunda yüreklendiriyor. Julie, eşinin desteğiyle internette bir blog açarak, tam bir yılını Julia Child’ın kitabındaki 524 tarifin tamamını pişirmeye adıyor. Julie blogunda; Julia Child’ın “Fransız Mutfağında Ustalaşmak” adlı kitabından yola çıkarak, 365 günde 524 tarifi yazdı. Kısa sürede en çok takip edilen bloglar arasında üst sıralara çıkınca, sonunda yazar olma idealini gerçekleştirdi. Powell’ın kitabı Julie ve Julia: 365 Gün, 524 Tarif ve Bir Küçük Apartman Mutfağı olarak 2005′te yayımlandı. Kitabın sonraki basımlardaki adı ise Julie ve Julia oldu. Kitap, Türkiye’de Pegasus Yayınları tarafından yayımlandı. Julie ile Julia’nın hikâyesi yönetmen Nora Eprhon tarafından geçen yıl filme çekildi. Meryl Streep’in Julia Child, Amy Adams’ın ise Julie Powell’ı canlandırdığı Julie&Julia adlı film, Türkiye’de henüz gösterime girmedi ama Meryl Streep’e Altın Küre’de Müzikal-Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı..
© KadınMAG özel haberidir. Kaynak gösterilmeden ve aktif link verilmeden kullanılamaz. KadınMAG by Nurhan Demirel
 benim notuma gelince HARİKA BİR FİLM...Mutlaka izlemelisiniz!!! Bir insanın bu kadar zevkle nasıl yemek yaptığını görün ...En güldüğüm sahne Soğan doğrama sahnesi :)


İYİ SEYİRLER :)

Yorumlar

  1. Merhabalar, Hayırlı haftalar,
    Umutluhayatlar berna hanımın "fırında çupra" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/
    Her pazartesi yapılan yayınlarda sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Benimde çok sevdiğim bir fim.Abim beni Julie benzetir. Call centerda çalışırken mutfağa daldığım için ve belki hayallermin peşine düştüğümden sanırım?

    YanıtlaSil
  3. hani insanların başucu kitapları vardır ya, bu film de benim başucu filmim... (u)mutlanmak istediğimde izlerim, gülerim, huzunlenirim, keyiflenirim. Çok keyifli! Güzel seçim...

    YanıtlaSil
  4. eveeeet bende bu filmi dün dijitürk den seyrettim yemek ve blog konulu olunca takılıp kaldım ve çok eğlenceli bir filmdi bugün tevafuken burada okudum yüzümde bir gülümseme belirdi:)))
    ayrıca kendimden de birşeyler bulduğum tekrar tekrar izlemek istediğim bir film
    izlemeyen yemek bloğu yazarları bence mutlaka izlesinler

    YanıtlaSil
  5. illaki seyretmeliyim paylaşımın için tşkler canım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ben bu filmi dün akşam izledim :)
    Paylaşım için teskrler.

    YanıtlaSil
  7. izlemiş ve çok beğenmiştim tekrar tekrar izleyebilirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar